Hoppa till huvudinnehållet

17-åring begärd häktad misstänkt för mordförsök

Publicerad:
Det blev stökigt ute på Hamngatan i Åmål i samband med att studentfesten pågick inne på Dalslands Skafferi.
Det blev stökigt ute på Hamngatan i Åmål i samband med att studentfesten pågick inne på Dalslands Skafferi. Foto: Elinor Thuresson

Åklagaren vill att den 17-åring som sitter anhållen misstänkt för mordförsök efter studentnatten ska häktas.

Det krävs synnerliga skäl för att häkta någon som ännu inte fyllt 18 år, men det anser åklagaren att det finns. Åklagaren vill att 17-åringen häktas med restriktioner och att möjligheter till umgänge, besök, följa nyhetsmedia, använda sig av elektronisk kommunikation och skicka och ta emot brev stoppas.

Som anledning anger åklagaren att det finns risk för att den misstänkte undanröjer bevis eller på annat sätt försvårar utredningen och att det behövs betryggande övervakning.

Hur det blir kommer att avgöras av tingsrätten efter häktningsförhandlingen.

17-åringen greps strax före klockan tre natten mot lördag och anhölls sedan tidigt på morgonen misstänkt för mordförsök. På söndagen anhölls ytterligare en ung man misstänkt för delaktighet i mordförsök.

Försök till mord på studentfest i Åmål

Artikeltaggar

ÅmålBrott & blåljusMordförsök

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.