Hoppa till huvudinnehållet

Studentnatten: 17-åringen nekar till anklagelserna om mordförsök

Publicerad:
Senast klockan 12 i morgon, onsdag, behöver åklagaren lämna besked om den andra 17-åringen som misstänks för inblandning och delaktighet i knivdådet också ska begäras häktad.
Senast klockan 12 i morgon, onsdag, behöver åklagaren lämna besked om den andra 17-åringen som misstänks för inblandning och delaktighet i knivdådet också ska begäras häktad. Foto: Johan Nilsson/TT

Den 17-åring som misstänks för mordförsök på en 18-åring i anslutning till studentfesten på Dalslands skafferi i Åmål i helgen, nekar till anklagelserna.

På tisdagen begärdes den 17-årige mannen häktad. Han misstänks för inblandning i knivskärningen av en 18-årig man utanför studentfesten vid Dalslands skafferi under natten till lördagen.

– Ett stort antal personer har hörts som vittnen till händelsen och ytterligare förhör kommer att hållas. Det är flera personer som är inblandade och det finns många uppgifter att hämta in, säger åklagaren Andrea Welin.

Hur ser ni på bevisläget?

– Jag har gjort bedömningen att det föreligger sannolika skäl för att häkta mannen, men det får tingsrätten pröva, om de delar den bedömningen.

Vad grundar du det på?

– Det kan jag inte gå in på i nuläget.

Hur ställer sig den misstänkte gärningsmannen till anklagelserna?

– Han förnekar gärningen som han har delgivits misstanke till.

Är de inblandade kända av polisen sedan tidigare?

– Det är inget jag kan gå in på.

På söndagen greps och anhölls ytterligare en man, en 17-åring, misstänkt för inblandning i dådet. Senast klockan 12 i morgon behöver åklagaren lämna besked om mannen ska begäras häktad eller inte.

– Det finns ännu inget beslut om fler häktningar. Utredningen pågår alltjämt, säger Andrea Welin.

Initialt pratades det om att det kunde finnas fler gärningsmän, är det fortfarande er inställning?

– Det kan inte uteslutas att ytterligare personer kan komma att misstänkas.

Det krävs särskilda skäl för att häkta någon som ännu inte fyllt 18 år. Omständigheterna i fallet gör att det finns skäl för häktning, menar Andrea Welin.

– Det finns särskilda omständigheter, hur nära 18 år personen är, brottslighetens allvar och hur pass stark kollisionsskadan är till exempel.

Rubriceringen, försök till mord, står den fast?

– Ja, det är den rubriceringen som jag påstår.

Hur är hälsotillståndet hos den skadade mannen?

– Det senaste beskedet jag fick, för någon dag sedan, var att det var stabilt, men att han är kvar på sjukhuset.

Försök till mord på studentfest i ÅmålÄnnu en person anhållen efter knivdådet på studentfesten i Åmål

Artikeltaggar

ÅmålBrott & blåljusHäktningarMordförsök

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.