Hoppa till huvudinnehållet

Ur PD:s arkiv: Nu har Åmål fått sitt City-Mail

Publicerad:
Reporter Fredrik Tacacho
Fredrik Tacacho
fredrik.tacacho@provinstidningen.se
Nu har också Åmål fått sin lokala post. Det är Fredrik Aakerlund och Thomas Gibner som startat Dal Mail.
Nu har också Åmål fått sin lokala post. Det är Fredrik Aakerlund och Thomas Gibner som startat Dal Mail.

Här är något av det som Provinstidningen Dalsland skrev om för 50, 25 och 10 år sedan.

2012

Karatekids välkomnas till kyrkan. Karateklubben Åmåls Wado Dojo har inlett ett samarbete med Svenska kyrkan. Klubben har tränat i församlingshemmet under våren och hoppas att lokalerna på Karlstadsvägen blir föreningens tillhåll när höstterminen drar igång igen i augusti. Leo Markovic, chefsinstruktör, och församlingshemmets diakon Per-Åke Karlsson är positiva till samarbetet.

1997

Nu är den igång, den lokala posten i Åmål. Företeelsen med lokalpost sprider sig genom landet som en löpeld och nu har alltså Åmål ställt in sig i raden av kommuner som kan ståta med egen lokal post. Det är det nystartade företaget Dal Mail som skall svara för distributionen av den lokala posten i Åmål och därmed ta upp konkurrensen med Posten. Bakom Dal Mail står Thomas Gibner och Fredrik Aakerlund och än så länge är det enbart de två som kommer att jobba i företaget.

1972

Första fackskoleeleverna examinerade i Åmål. Studenter, elever från fackskolan och yrkesskoleelever släpptes vid 18-tiden i fredags ut från Karlbergsskolan efter genomgången skolgång. Nytt för året var att fackskolans och yrkesskolans elever fanns med tillsammans med studenterna. På skolplanen väntade som vanligt mycket folk för att hylla dem som avlagt sina examina. För studenternas del gick det till på sedvanligt sätt och studentsången sjöngs så att det ekade över skolgården.

Artikeltaggar

KarlbergsgymnasietSamhälleÅmålÅmåls församling

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.