Hoppa till huvudinnehållet

31 mil på cykel för Anna och Cancerfonden gav 45000 kronor

Publicerad:
Annas make Greger Rydstedt mötte Tobias Anderberg, Mattias Sundell och Stefan Gunnarsson ett par mil före Sälen och cyklade med den sista biten till Olnispagården i Sälen.
Annas make Greger Rydstedt mötte Tobias Anderberg, Mattias Sundell och Stefan Gunnarsson ett par mil före Sälen och cyklade med den sista biten till Olnispagården i Sälen. Foto: Privat

Anna Rydstedts cykelgäng kom i mål med både långturen och insamlingen. Den 31 mil långa cykelutmaningen mellan Åmål och Sälen inbringade 45000 kronor till Cancerfonden.

Det har gått tio år sedan Anna Rydstedt förlorade kampen mot cancern. För att uppmärksamma Annas långloppsprojekt, ”Ett aktivt liv mot cancer”, och samla in pengar till Cancerfonden cyklade familj och vänner den 4 juni mellan hennes uppväxtort Åmål och Sälen, dit hon sedermera flyttade.

– Det var fint cykelväder, lite motvind men den var ytterst modest, säger cyklisten Stefan Gunnarsson, kusin till Anna Rydstedt.

Turen tog drygt 13 timmar, inklusive stopp för lunch och fika. Trippmätaren stannade på 31 mil och drygt 1700 höjdmeter.

– Det var en mycket trivsam och trevlig tur. Det fanns inget tidsmål utan vi anpassade tempot efter hur vi kände oss under turen.

Hur kändes kroppen efteråt?

– Det kändes ändå förvånansvärt bra i kroppen när vi kom fram.

Cyklade ni hem också?

– Nej. Vi hade med en följebil så vi åkte bil hem på söndagen.

Stefan Gunnarsson cyklade hela sträckan tillsammans med Tobias Anderberg och Mattias Sundell. Niklas Dahlstrand var med den första biten, till Vålberg, och Annas man Greger Rydstedt cyklade med gänget de sista två milen till målet, Olnispagården i Sälen.

– Greger skulle ha varit med hela vägen men han hade skadat en axel så han mötte upp oss i slutet.

Cykelturen var 31 mil lång – i paritet med Vätternrundan.
Cykelturen var 31 mil lång – i paritet med Vätternrundan. Foto: Privat

Företag och privatpersoner kunde stötta insamlingen genom att skänka en valfri summa per kilometer. Totalt inbringade insamlingen runt 45000 kronor som går oavkortat till Cancerfonden.

– Naturligtvis är vi väldigt tacksamma för alla företag och privatpersoner som har skänkt pengar.

Den långa cykelturen gav mersmak och nästa år planerar de för en repris.

– Vi avser att återkomma nästa år igen, nu när Greger inte kunde vara med hela vägen. Vi hoppas på lika stort engagemang då. Då blir vi förhoppningsvis några fler. Vi hade lite man- och kvinnofall inför det här i år.

Artikeltaggar

CancerfondenCyklarFritid och livsstilInsamlingarMotion och hälsaSälen

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.