Hoppa till huvudinnehållet

Nordh tvingas lämna Fengersfors – Persson tar över

Publicerad:
Reporter Fredrik Tacacho
Fredrik Tacacho
fredrik.tacacho@provinstidningen.se
Fengersfors tränare Johan Nordh har fått jobba i uppförsbacke på grund av skador, sjukdomar och avstängningar. Nu ersätts han av Stefan Persson.
Fengersfors tränare Johan Nordh har fått jobba i uppförsbacke på grund av skador, sjukdomar och avstängningar. Nu ersätts han av Stefan Persson. Foto: Per Bäckström

Den tafatta insatsen i derbyförlusten mot IFK Åmål blev droppen. Johan Nordh tvingas lämna tränaruppdraget i Fengersfors. Tidigare Vikentränaren Stefan Persson ersätter.

– Styrelsen har valt att göra en förändring för att se om det går att rädda detta, säger Martin Hallberg, sportansvarig i Fengersfors ik.

Helgens derbyförlust mot IFK Åmål blev Johan Nordhs sista match som tränare för Fengersfors IK.

– Det handlar inte om tränaren, utan mer om att vi vill få till en förändring och se om det kan bli en boost. Verkligheten är att vi står på fyra inspelade poäng av 30 möjliga, säger Martin Hallberg.

Johan Nordh menar att han gjort vad han kunnat med den skadedrabbade truppen.

– Tittar man resultatmässigt var det inte oväntat att jag fick gå. Men ser man till varför vi inte fått resultaten så är det ju på grund av alla skador och avstängningar. Det har hängt med redan innan serien började. Vi har saknat mellan fyra och nio A-lagsspelare i varje match, säger han.

Kunde du gjort något annorlunda?

– Jag tror att alla inblandade kunde gjort saker annorlunda. Jag hoppas ingen känner sig nöjd. Alla bidrar, både vid framgång och motgång. Alla kan bättre tror jag. Får Fengersfors tillbaka de flesta skadade så anser jag att laget borde vara ett mittenlag.

FIK tänker etablera sig i fyran: ”Vi är ett hårt jobbande kollektiv”

Trots alla motgångar var han sugen på att försöka vända skutan på rätt köl igen.

– Jag har aldrig varit någon som ger upp. Det hade jag inte gjort nu heller. Jag trodde stenhårt på laget, att det skulle räcka till en mittenplacering i alla fall.

Kommer du att ta en paus nu eller är du sugen på ett nytt uppdrag?

– Jag har hållit på med fotboll i 46 år och aldrig haft något uppehåll, det är klart att abstinensen kommer.

Samtidigt väljer assisterande spelande tränaren Jesper Englund, på eget initiativ, att hoppa av tränaruppdraget för att enbart fokusera på spelandet. Jesper har haft en del skadebekymmer under våren men är nu på god väg tillbaka. Han svarade för två mål när U-laget i helgen slog Dals Långeds IK med 3–1.

– Jesper vill satsa helhjärtat på att spela, säger Martin Hallberg.

Trots en andraplats i serien i fjol fick Stefan Persson lämna tränaruppdraget i IF Viken. Han ersattes av Thomas Sääv som kom från Fengersfors IK. Nu tar Stefan Persson istället över i Fengersfors.
Trots en andraplats i serien i fjol fick Stefan Persson lämna tränaruppdraget i IF Viken. Han ersattes av Thomas Sääv som kom från Fengersfors IK. Nu tar Stefan Persson istället över i Fengersfors. Foto: Roger Pettersson

Johan Nordhs ersättare Stefan Persson gjorde sin första träning med laget i veckan. Han kommer att leda laget fram till sommaruppehållet, till en början.

– Sedan får vi se lite hur Stefan känner och hur det funkar. Han hade ett bra resultat med Viken förra året, så det känns bra. Nu är det upp till laget att prestera under Stefan, säger Martin Hallberg.

Stefan Persson har inte haft något tränaruppdrag sedan han fick lämna Viken efter fjolårssäsongens andraplats.

– Det känns roligt. Vi börjar fram till uppehållet så får vi se var vi hamnar, säger Stefan Persson.

Vad blir viktigast att ta tag i?

– Det är en utmaning att försöka vända detta, men det är roligt också. Det finns ju potential i truppen, det gäller att få upp humöret.

Vad kan du bidra med?

– De kanske behöver få höra en ny röst. Sedan gäller det att försöka få tillbaka spelare så att de blir friska och krya och hela. Vi har jättemånga sjuka nu också.

Har du sett några matcher med laget i år?

– Jag var och såg derbyt i helgen, det var ingen höjdare. Jag såg matchen mot Ed också, då såg det bättre ut.

Stefan Perssons första uppgift blir fredagens hemmamatch mot Rosseröds IK. Därefter väntar Melleruds IF hemma och Skärhamns IK borta, före sommaruppehållet.

– Vi hoppas att vi får in lite energi i laget nu, att spelarna tar tag i det och krigar till oss lite poäng, säger Martin Hallberg.

Någon ny assisterande tränare är inte klar. Lennart ”Kral” Andersson har varit med kring laget som rådgivare och kommer att fortsätta så.

– Han är med lite runt och i föreningen som rådgivare och bollplank, säger Martin Hallberg.

Derbyförlusten mot IFK Åmål blev droppen. Nu ersätts Johan Nordh av Stefan Persson.
Derbyförlusten mot IFK Åmål blev droppen. Nu ersätts Johan Nordh av Stefan Persson. Foto: Fredrik Tacacho

Med flera nyförvärv, från bland annat IF Viken och Bengtsfors IF, andades Fengersfors optimism inför seriestarten, men med flera skadeavbräck och tunga uddamålsförluster har laget haft en jobbig vårsäsong.

– Vi har haft stora skadebekymmer och problem med jobb och skadeavstängningar, säger Martin Hallberg.

Säsongens enda poäng så här långt har kommit mot topplagen, seger mot Eds FF och en poäng mot Skärhamns IK. Mot bottenlagen i serien har laget underpresterat.

– Det har känts bättre mot de bättre lagen, när vi inte har fört spelet, säger Martin Hallberg.

Artikeltaggar

Division 4 Bohuslän-DalFengersforsFengersfors IKFotbollJohan NordhMartin HallbergStefan Persson

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.