Hoppa till huvudinnehållet

Studentnatten: 18-åringen blev häktad misstänkt för mordförsök

Publicerad:
Häktningsförhandlingen hölls inom stängda dörrar.
Häktningsförhandlingen hölls inom stängda dörrar. Foto: Johan Nilsson/TT

Den 18-årige man som i söndags greps och anhölls misstänkt för inblandning i knivdådet utanför Dalslands Skafferi under studentnatten häktades på torsdagsförmiddagen på sannolika skäl misstänkt för mordförsöket.

Häktningen är med restriktioner och åklagaren får stoppa umgänge, besök, elektronisk kommunikation och post för att förhindra att 18-åringen undanröjer bevis undanröjs eller försvårar utredningen på något annat sätt.

Mannen förnekar brott och motsatte sig både åklagarens häktningsyrkande och begäran om tillstånd att besluta om restriktioner.

Åtal ska väckas senast den 30 juni.

Ytterligare en man, en 17-åring, som tidigare begärts häktad släpptes under onsdagen på fri fot. Mannen ska dock fortfarande vara misstänkt, dock ej på sannolika skäl.

Ännu en person anhållen efter knivdådet på studentfesten i ÅmålStudentnatten: 17-åringen nekar till anklagelserna om mordförsök17-åring begärd häktad misstänkt för mordförsök

Mordförsöket skedde utanför studentfesten vid Dalslands Skafferi under natten till lördagen. Många ungdomar hade samlats på platsen och bråk utbröt vid ettiden. När väktare tillkallade polis upptäcktes en 17-årig man som blivit knivskuren i buken. Mannen bedömdes vara allvarligt skadad och fördes med ambulanshelikopter till Sahlgrenska sjukhuset i Göteborg.

Artikeltaggar

ÅmålBrott & blåljusHäktningarMordförsök

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.