Hoppa till huvudinnehållet

Tingsrätten beviljar rekonstruktion av Dalsspira mejeri

Publicerad:
Dalsspira Mejeri i Färgelanda kommer att rekonstrueras.
Dalsspira Mejeri i Färgelanda kommer att rekonstrueras. Foto: Johan Lindahl

Vänersborgs tingsrätt godkände på torsdagseftermiddagen Dalsspira mejeris ansökan om rekonstruktion.

Styrelsen i Färgelandabolaget Dalsspira mejeri AB beslutade i måndags eftermiddag att lämna in en ansökan om företagsrekonstruktion vid Vänersborgs tingsrätt. Bolaget säger sig ha en en likviditetsbrist som en följd av det ändrade köpbeteende som blivit en effekt av covid-pandemin och som påverkat verksamheten negativt.

Styrelsen anser beslutet nödvändigt för att ge bolaget den tid som behövs för att omstrukturera bolaget och genomföra operativa och organisatoriska förändringar för lönsam tillväxt. Tingsrätten beviljade också företagsrekonstruktion.

Dalsspiras vd Mikael Olsson kommer att leda rekonstruktionen tillsammans med föreslagen rekonstruktör från en konsultfirma.

EXTRA: Dalsspira mejeri ansöker om rekonstruktion: ”Ett tungt beslut”

Artikeltaggar

DalsspiraFärgelandaLivsmedelNäringslivRekonstruktionVänersborgs tingsrätt

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.