Hoppa till huvudinnehållet

Ur PD:s arkiv: 25 nya jobb till Åmål

Publicerad:
Roger Akelius, till höger, startar nytt företag i Åmål. I måndags gav han beskedet vid en presskonferens, tillsammans med kommunalrådet Bengt-Åke Karlsson, i mitten, och Johnny Stücken, chef för Arbetsförmedlingen i Åmål.
Roger Akelius, till höger, startar nytt företag i Åmål. I måndags gav han beskedet vid en presskonferens, tillsammans med kommunalrådet Bengt-Åke Karlsson, i mitten, och Johnny Stücken, chef för Arbetsförmedlingen i Åmål.

Här är något av det som Provinstidningen Dalsland skrev om för 50, 25 och 10 år sedan.

2012

Vägglössen ökar i hela Dalsland. Förändrade resvanor i kombination med en ökad miljömedvetenhet, som bland anat lett till en minskad användning av bekämpningsmedel, har gjort att förekomsten av vägglöss har ökat explosionsartat i västvärlden. Dalsland och Åmål är inget undantag. Här har antalet saneringar ökat med 800 procent på bara fyra år.

1997

25 nya jobb till Åmål. Roger Akelius, känd för sitt sätt att tolka regler och lagar vad det gäller skatter och bidrag med mera, öppnar inom kort ett nytt företag i Åmål.

– Jag känner stor glädje att Akelius valt just Åmål, säger kommunalrådet Bengt-Åke Karlsson (S) och får medhåll av Arbetsförmedlingens nye chef Johnny Stücken.

20–25 arbetstillfällen, kanske fler, är utlovade. Starten för det nya företaget är beräknad till månadsskiftet augusti–september.

– Det är viktigt att vi kan komma igång med rekrytering av personal, säger Roger Akelius.

1972

ÅTK åter till tennissocieteten. Åmålsborna kommer nästa år åter att få se storheter som SALK och KLTK ute på Örnäs tennisbanor. ÅTK har på ett övertygande sätt vunnit Svealands div. II-grupp. Efter ett hårt matchande under helgen stod på söndagseftermiddagen seriesegern klar.

Artikeltaggar

ÅmålÅmåls OKÅmåls TKArbeteBengt-Åke KarlssonRoger AkeliusSamhälleTennisVägglöss

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.