Ur PD:s arkiv: Snurrig trafik på Kungsgatan

Publicerad:

Här är något av det som Provinstidningen Dalsland skrev om för 50, 25 och 10 år sedan.

1972

Festligt i Örnäsparken. I Örnäsparken i Åmål blir det sommarfest på söndag med majstångsresning, folkdans och lekar. Ett norskt folkdanslag blir en extra färgklick i firandet och man hoppas att många åmålsbor skall söka sig ut till Snarhögsgården.

Hembygdsföreningen har för övrigt programmet klart och onsdagsarrangemangen inleds den 28 juni. Då gästar Visklubb 67 från Säffle parken och bjuder på en visafton.

1997

Krafttag måste tas för att spara 27 miljoner. Ett kommunalråd, bantning av de kommunala nämnderna och styrelserna och en minskning av antalet fullmäktigeledamöter.

Det kan bli följden av Åmåls kommuns dåliga ekonomi. Det ger en besparing på en till en och en halv miljon, vilket inte är mycket då 1998 års sparbeting i kommunen är 27 miljoner kronor, men dock en liten del.

Det blev inte oväntat den ekonomiska situationen och det generella sparbetinget på sju procent rakt över som blev dominerande då fullmäktige i Åmål samlades för terminsavslutning i bygdegården i Ånimskog.

2012

Snurrig trafik på Kungsgatan. Åmåls gatuchef Niklas Ekberg och gatuingenjör Jan-Åke Nilsson har tagit plats på Kungsgatan för att visa var de nya minirondellerna skall byggas. Från och med torsdag blir det snurrigt värre på Kungsgatan.

En rondell placeras vid Torggatan och en vid Hjeltegatan och målsättningen är att trafikrytmen skall dämpas.

Artikeltaggar

ÅmålÅmåls kommunMidsommarNiklas EkbergÖrnäsparkenSamhälle

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare