Hoppa till huvudinnehållet

Vårdupphandling avbryts – Nämndordförande Linda Jansson (M) : ”Beklagligt”

Publicerad:
Linda Jansson (M) är ordförande i Norra hälso- och sjukvårdsnämnden. Hon beklagar att nämnden nu tvingas avbryta upphandlingen eftersom inga anbud inkommit.
Linda Jansson (M) är ordförande i Norra hälso- och sjukvårdsnämnden. Hon beklagar att nämnden nu tvingas avbryta upphandlingen eftersom inga anbud inkommit. Foto: Tommy Löfgren

Norra hälso- och sjukvårdsnämnden tvingas avbryta upphandlingen av den öppna specialiserade vården vid närsjukhusen i Bäckefors, Lysekil och Strömstad. Anledningen är att man inte har fått in några anbud.

– Det är beklagligt att vi inte fått in några anbud, säger Linda Jansson (M), ordförande i Norra hälso- och sjukvårdsnämnden i ett pressmeddelande.

Ärendet går tillbaka till nämnden som på sitt möte på torsdag kommer att besluta om man ska gå vidare att driva verksamheten i egen regi.

Vård i egen regi

– Nu går vi vidare för att se om vi ska driva verksamheten i egen regi och vi för en dialog med NU-sjukvården för att se om vi tillsammans kan säkerställa kontinuiteten under en övergångsperiod, säger Linda Jansson.

Upphandlingen av öppen specialiserad vård vid närsjukhusen i Bäckefors, Lysekil och Strömstad har därmed än en gång avbrutits då inga anbud inkommit.

Har inte lyckats

Linda Jansson menar att omfattande försök har gjorts och koncerninköp har uttömt alla möjligheter, men tyvärr inte lyckats.

– För norra hälso- och sjukvårdsnämnden är det väldigt viktigt att kunna säkerställa att öppen specialiserad vård kan erbjudas på de tre orterna. Därför för nämnden en dialog med NU-sjukvården för att se om de kan ta över uppdraget initialt, säger hon.

Det befintliga avtalet med Aleris Närsjukhus i Fyrbodal löper ut slutet av oktober i år. Aleris har valt att inte förlänga avtalet.

Artikeltaggar

BäckeforsLinda JanssonNorra hälso- och sjukvårdsnämndenUpphandlingVård och omsorg

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.