Hoppa till huvudinnehållet

Ur PD:s arkiv: Våfflorna tillbaka vid Tollebolskvarnen

Publicerad:
Thage Nilsson och Göte Jansson vid nyöppnandet av Tollebols kvarn för tio år sedan, efter att kvarnen varit stängd på grund av mögel.
Thage Nilsson och Göte Jansson vid nyöppnandet av Tollebols kvarn för tio år sedan, efter att kvarnen varit stängd på grund av mögel.

Här är något av det som Provinstidningen Dalsland skrev om för 50, 25 och 10 år sedan.

1972

Industrihus för 2 miljoner uppföres på Nygård. Två industrihus, vardera om 1220 kvadratmeter byggnadsyta, skall uppföras på Nygårdsområdet i Åmål när länsarbetsnämnden så vill. Detta sedan kommunfullmäktige i Åmål beslutat att ta emot beviljat statsbidrag på en miljon kronor, byggnaderna är kostnadsberäknade till det dubbla, samt dessutom uppdragit åt kanslichefen att se över vilken förvaltningsform byggnaderna skulle få samt att kommunstyrelsen skall komma med förslag om hur kommunens del av kostnaderna skall finansieras.

1997

Lyckan kommer till Porten. Den kristna förskolan Kungsberget i Åmål har nu installerat sig i sina nya lokaler i kvarteret Porten. I och med flytten byter verksamheten också namn till föräldraförslaget Lyckan.

Förskolan har under en längre tid sökt efter ersättningslokaler till sin verksamhet. Lokalerna i Missionskyrkan på Kungsberget dömdes tidigare ut på grund av för dålig ventilation.

2012

Våfflor serveras åter på kvarnen. Förra året fick anrika Tollebols kvarn problem med mögel i källaren och fick hållas stängd för besökare hela säsongen. Men nu är saneringen klar och på måndag är det åter dags att slå upp dörrarna för allmänheten.

Det var förra vintern som det upptäcktes mögelsvamp i källaren på Tollebols kvarn.

Redaktör: Liselotte Lans

Artikeltaggar

ÅmålLyckans förskolaNygårds industriområdeSamhälleTollebolTollebols kvarn

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.