Hoppa till huvudinnehållet

Åmålshästar skrällde i imponerande stil på Årjängstravet

Publicerad:
Björn Martinsson
redaktion@dalslanningen.se
Zelma Laday kom bra i tredje spår på upploppet.
Zelma Laday kom bra i tredje spår på upploppet. Foto: Björn Martinsson

Det blev en klang- och jubeldag för Åmålshästar vid Årjängs fredagstävlingar. Både Zelma Laday och Bear Turbo skrällde och imponerad stort.

Zelma Laday svarade för en femstjärnig prestation vid V86-tävlingarna i Åmål och följde upp detta med seger i Årjäng och imponerade stort.

Morgan Ivarsson kom bra på det från tillägg och kunde inta positionen andra utvändigt som sedermera blev tredje utvändigt när fältet formerat sig. 600 meter kvar fick Zelma Laday anfallsorder och det bet bra där ute i tredjespår. Mitt på upploppet hade Åmålshästen greppet och hon försvarade sig till linjen och vann med en halv längd till S.G.’S Tinkertoy.

Tränar det fyraåriga stoet gör Mikael Ekström och han äger också tillsammans med Janette Gill Ekström.

Oddset blev fina 18,41 och segertiden 1.16,0/2 160 meter. Förstapriset löd på 50 000 kronor i detta lopp för de fyraåriga stona.

Bear Turbo hade nosen längst fram i en tät strid över mållinjen.
Bear Turbo hade nosen längst fram i en tät strid över mållinjen. Foto: Björn Martinsson

Ännu större skräll var Bear Turbo som för Kent Persson klämde till med oddset 38,19 i Bengt ”Kroken” Nilssons minneslopp.

Persson bjöd sin nioårige Turbo Sund-son på ett vilsamt lopp på innerspår och i slutböjen kom öppningen och upploppet ner blev en tät slutstrid mellan Estreet Simoni och Bear Turbo där Åmålshästen hade nosen först på målfotot.

Segertiden blev nya rekordet 1.12,7a/1 640 meter och förstapriset löd på 30 000 kronor.

Klar för dam-SM

Ett bra lopp denna fredagskväll gjorde Whitelighttrotter i uttagningsloppet till dam-SM där hon tog andrapriset bakom vinnaren Merci Bråten och Ann-Charlotte Larsson. Från fjärde par utvändigt fick Whitelighttrotter med Årjängs Christina Tilp i sulkyn göra grovjobbet ute i tredjespår sista 700 meterna och hon var gott gåendes ända in till linjen men det fattades en hals till Merci Bråten som segrade på 1.14,0a/2 140 meter. Merci Bråten och Ann-Charlotte Larsson samt Whitelighttrotter och Christina Tilp är klara för dam-SM finalen på Solänget den 23 juli.

Tredjepris i kvällens sista lopp till Karen Victory och Tony Magnusson som ledde länge. Segern till La Moss och Momarkens Göran Antonsen.

I det första kallblodsloppet tog Tors Spik en sjätte pris och i det andra blev det en penningplacering för Melvinna.

Kent Persson i segerintervju i vinnarcirkeln.
Kent Persson i segerintervju i vinnarcirkeln. Foto: Björn Martinsson
Morgan Ivarsson körde Åmålsägda och Åmålstränade Zelma Laday.
Morgan Ivarsson körde Åmålsägda och Åmålstränade Zelma Laday. Foto: Björn Martinsson

Artikeltaggar

Kent PerssonMorgan IvarssonTravÅmålÅrjängstravet

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.