Hoppa till huvudinnehållet

Studentnatten: Två tonåringar sitter nu häktade för mordförsök

Publicerad:
Den tredje personen som misstänktes för inblandning i mordförsöket på studentnatten i Åmål, har släppts på fri fot.
Den tredje personen som misstänktes för inblandning i mordförsöket på studentnatten i Åmål, har släppts på fri fot. Foto: Elinor Thuresson

Den tredje person som anhölls som misstänkt för inblandning i mordförsöket på studentnatten i Åmål, har släpps på fri fot. Nu har dessutom häktningstiden förlängts för den 17-åring som greps strax efter mordförsöket.

I fredags hölls i Vänersborgs tingsrätt häktningsförhandling för en tredje person, en 17-åring, som misstänktes för medhjälp till mordförsök efter knivhuggningen under studentnatten utanför krogen Dalslands skafferi i Åmål. Resultatet av förhandlingen blev att 17-åringen släpptes. Han är inte på sannolika skäl misstänkt för mordförsök.

För den andra 17-åringen, han som var den som först greps som misstänkt under själva studentnatten, hölls ny häktningsförhandling på måndagseftermiddagen. Åklagaren hade begärt förlängd åtalsfrist även där och satt datumet till den 14 juli – för att synka åtalstiden med den medmisstänkte, häktade 18-åringen.

Två personer häktade

Så blev också utfallet. Tingsrätten beslöt förlänga häktningsfristen för 17-åringen som först greps under studentnatten.

I nuläget sitter alltså både 17-åringen och 18-åringen häktade misstänkta för mordförsök.

Artikeltaggar

ÅmålBrott & blåljusStudenten

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.