Hoppa till huvudinnehållet

Ingen brottsmisstanke efter olycka med elsparkcykel

Publicerad:
Flera vittnen som befann sig på kvarnkaféet när olyckan inträffade, reagerade på att de inte förhördes av polisen. Foto: Jessica Öberg Dagerbrant

Polisen har avskrivit alla misstankar om brott efter olyckan med elsparkcykel som inträffade vid Tollebols kvarn i Åmål i söndags. Från vittnen som satt på kaféet intill, finns kritik mot att de inte hördes av polisen på plats.

Kollisionen mellan en ung man på elsparkcykel och en personbil inträffade vid klockan 15.40 på söndagseftermiddagen, inför flera kafégäster vid Tollebols kvarn.

Den 20-årige mannen på elsparkcykeln flög upp på motorhuven, landade på framrutan och ned i gatan. Han fördes med ambulans till sjukhus med skador på ena benet.

Föraren misstänktes

Enligt uppgifter från polisen på måndagen misstänktes föraren av bilen initialt för vårdslöshet i trafik. Den utredningen är nu avslutad.

– Vi gör bedömningen att inget brott föreligger, säger Morgan Svensson, tillförordnad kriminalpolischef i Dalsland.

Flera personer som befann sig på det intilliggande kaféet har ifrågasatt varför polispatrullen på plats inte förhörde dem som vittnen till händelsen.

Särskilt när de i tidningen fick läsa att bilföraren misstänktes för brott.

– Det är förstås viktigt att förhöra vittnen som bedöms kunna tillföra något i utredningen. Men jag delar bedömningen att det genom förhör med de inblandade ändå gick att få en klar bild av vad som hänt, säger Morgan Svensson.

Artikeltaggar

ÅmålBrott & blåljusMorgan SvenssonTollebolTrafikolyckor

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.