Hoppa till huvudinnehållet

Team Skålén fyra i tuff konkurrens i Norge: ”Ett fall framåt”

Publicerad:
Reporter Roger Pettersson
Roger Pettersson
roger.pettersson@provinstidningen.se
Fredrik Pettersson är taktiker i team Spruce J70 sailing som tog hem en fjärdeplats på en stor regatta på Hankö utanför norska Fredrikstad.
Fredrik Pettersson är taktiker i team Spruce J70 sailing som tog hem en fjärdeplats på en stor regatta på Hankö utanför norska Fredrikstad. Foto: Per Bäckström

Det blev en fjärdeplats för Tomas Skålén och hans team i J70-seglingen på Hankö utanför norska Fredrikstad. Resultatet var en framgång med tanke på att lätta vindar tidigare har vållat problem för SSÅV-laget.

Tävlingen drog igång i torsdags förra veckan med tre delseglingar på Hankö, som i seglingssammanhang har likvärdig status i Norge som Marstrand har i Sverige. Tomas Skålens och hans team Spruce J70 sailing består av rorsman Tomas Skålén, taktiker Fredrik Pettersson, trimmer Axel Sevedag och Gustav Skålén som gast.

Vindarna var lätta och låg mestadels på 3–4 m/s under de två första tävlingsdagarna då sammanlagt sex delseglingar avverkades. Konkurrensen var skarp då den norska vinnarbåten med rorsman Eivind Melleby har seglat flera OS och vunnit VM i starbåt.

– Det är en kombination av psykologi och att vi inte fått till det med inställningarna att vi har haft svårt i lätta vindar. Det här var ett fall framåt och det känns som vi har hittat mer rätt i inställningarna nu, säger Tomas Skålén.

Den tredje tävlingsdagen var vindarna runt Hankö så hårda att tävlingarna ställdes in.

Artikeltaggar

SeglingSSÅVTomas SkålénÅmål

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.