Hoppa till huvudinnehållet

Ur PD:s arkiv: Dalsland först ut på nya landshövdingens resa i länet

Publicerad:
För 25 år sedan blev Göte Bernhardsson, längst till vänster, ny landshövding i Västra Götalands län.
För 25 år sedan blev Göte Bernhardsson, längst till vänster, ny landshövding i Västra Götalands län.

Här är något av det som Provinstidningen Dalsland skrev om för 50, 25 och 10 år sedan.

1972

Fengersfors gamla bruk nu helt avvecklat. Fem rostfria cisterner och en massa rörledningar från Fengersfors bruks massaavdelning har i dagarna skeppats ut från Uddevalla med det grekiska fartyget Diakan Mascot. Det var en så kallad industrianläggning för svartlut, som används vid framställning av pappersmassa. Liksom en stor del av Fengersfors bruks övriga maskinutrustning skall den nu fortsätta att fungera utomlands, ja ända borta i Indien i staden Punalar.

1997

Ny landshövding på besök.

– Jag ville se Dalsland först. Det sade den nyutnämnde landshövdingen för Västra Götalands län, Göte Bernhardsson, då han i torsdags offrade en del av sin semester för att besöka landskapet.

Som guide och sällskap hade han bland annat nuvarande landshövdingen Bengt K Å Johansson och herrarna passade på att möta pressen under en promenad i den vackra herrgårdsparken på Baldersnäs.

2012

Bluesfest präglar hela stan. Hela Åmål präglas just nu av den invasion av bluesälskare som nått stan.

Överallt campar gäster som kommit hit för att uppleva bluesfesten och överallt på gator och på krogar, i nästan varenda buske, spelas det blues.

Den officiella delen av Åmåls bluesfest inleddes i torsdags med en invigningskonsert i Kulturmagasinet. Där fick bland annat Fredrick Karlsson från Grums ta emot Junior Blues Prize.

Artikeltaggar

ÅmålÅmåls bluesfestFengersfors brukJunior blues prizeSamhälle

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.