Hoppa till huvudinnehållet

Insändare: Våld finns överallt – därför behövs kvinnojourer överallt

Publicerad:
Varför finns det 11 miljoner kronor till en vattenrutschkana, men inte 100 000 kronor till en kvinnojour? undrar insändarskribenten.
Varför finns det 11 miljoner kronor till en vattenrutschkana, men inte 100 000 kronor till en kvinnojour? undrar insändarskribenten. Foto: Fredrik Sandberg/TT

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

Jag blir skogstokig, på att Åmåls kommun drar ner bidragen till kvinnojouren Frida. Våld finns överallt. Därför behövs kvinnojourer överallt och inte enbart centreras till större städer – som i detta fall Trollhättan.

I lördagens PD kunde vi läsa om hur Åmål drog ner bidragen för kvinnojouren Frida och hur det har skett en omorganisering till Trollhättan. I dag när jag läste tidningen (tisdag 5 juli 2022) stod det att en gravid kvinna blivit misshandlad. I artikeln kunde man läsa följande ”Av rädsla för vad mannen mer skulle hitta på stannade kvinnan hos honom och slog inte larm.”

Ewa Arvidsson (S) sa i lördagens tidning att ”Vi har inte haft någon på Frida på flera år”. Man kan fråga sig varför Åmåls kommun inte placerat någon på kvinnojouren Frida, för uppenbarligen behövs de.

Hur jobbar man egentligen med dessa frågor i Åmåls kommun?

Varför finns det 11 miljoner kronor till en vattenrutschkana, men inte 100 000 kronor till en kvinnojour som arbetar för att kvinnor i vårt närområde kan få hjälp dygnet runt alla dagar om året? Jag blir skogstokig.

Åsa Martinsson

Artikeltaggar

ÅmålÅmåls kommunEwa ArvidssonInsändareKvinnojourenSäffle