Hoppa till huvudinnehållet

Tidigare Forsbackaspelaren Felix Jordansson svensk mästare i matchspel

Publicerad:
Felix Jordansson 2013 när han fortfarande spelade för Forsbacka GK. Numera spelar han för Bro Hof Slotts Golf Club och i fredags blev han svensk mästare i matchspel på Kungliga Drottningholms Golfklubb. Foto: Christer Stolpen

Felix Jordansson, uppfostrad på Forsbacka Golfklubb, tog sig hela vägen till final i Big Green Egg Swedish Matchplay Championship. Där blev det visserligen förlust mot danske Mathias Gladbjerg, men som bäste svensk kan han ändå titulera sig svensk mästare i matchspel.

I finalen gick Felix Jordansson en hård kamp mot Mathias Gladbjerg från Danmark. Matchen avgjordes först på det 18:e och sista hålet, då dansken drog det längsta strået. Som bäste svensk är Felix Jordansson svensk mästare i matchspel.

Tävlingen avgjordes på Kungliga Drottningholms Golfklubb och Felix Jordansson, som under ungdomsåren bodde i Bengtsfors och spelade för Forsbacka GK, vann fem matchspel på sin väg fram till finalen.

Felix Jordansson tävlar numera för Bro Hof Slott Golf Club från Upplands-Bro, nordväst om Stockholm. I semifinalen besegrade han Fredrik Gustavsson från Uddeholms GK.

Artikeltaggar

ÅmålForsbacka GolfklubbGolfStockholm

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.