Hoppa till huvudinnehållet

Forsbackaveckan startar på söndag: ”Banan är i fantastiskt bra skick”

Publicerad:
På söndag går startskottet för Forsbackaveckan som inleds med en singeltävling och sedan pågår fram till fredag, då en parscramble avslutar. Foto: David Lövgren

På söndag drar Forsbackaveckan igång med en singeltävling med ett drygt hundratal spelare anmälda och tävlingarna pågår sedan till fredag då veckan avslutas med en parscramble.

Till Forsbackaveckans inledande singeltävling har i skrivande stund drygt 100 spelare har anmält sig. Efter tävlingen blir det trivselkväll på Forsbacka med musikunderhållning med trubaduren Andreas Galle.

På måndag tävlas det sedan i en scramble för fyramannalag. Det brukar bjuda in till att spelarna träffar många nya golfare ute på banan och det är en social tävling som är uppskattad av deltagarna.

Tisdagen bjuder på en partävling i Irish greensome och samma tävlingsform gäller även på onsdagen i golfpron Kristofer Karlssons egen tävling. Det återstår att se om Kristofers syster Jessica Karlsson dyker upp på Forsbacka efter att ha tävlat flitigt och framgångsrikt på Europatouren under året.

Parscramble avslutar

Näst sista dagen är det dags för den nya tävlingen ”Under par challenge” och på fredag avslutas tävlingarna med en parscramble. Som vanligt lockar Forsbackaveckan många hemvändare tillbaka till Åmål lagom till semestern.

Det torra och varma vädret verkar inte ha ställt till några bekymmer med den vackert belägna Forsbackabanan, som tvärtom rapporteras vara i toppform.

– Vi vattnar för fullt och banan är i fantastiskt bra skick, säger Forsbacka GK:s klubbchef Christer Stolpen.

Artikeltaggar

ÅmålForsbacka GolfklubbForsbackaveckanGolf

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.