Hoppa till huvudinnehållet

Från Buenos Aires till Tösse: Nahuel har rivstartat karriären på svensk mark

Publicerad:
Nya argentinska fotbollsstjärnan i Dalslandsfemman, Nahuel Jeremias Romero, har startat riktigt bra i Tösse IF och gjort åtta mål på sex matcher på svensk mark.
Nya argentinska fotbollsstjärnan i Dalslandsfemman, Nahuel Jeremias Romero, har startat riktigt bra i Tösse IF och gjort åtta mål på sex matcher på svensk mark. Foto: Roger Pettersson

Under jul- och nyårshelgen hälsade Nahuel Jeremias Romero, 18, på sin morbror Sergio Franco i Åmål. Då blev det några träningar med Tösse IF. I maj kom Nahuel tillbaka till Åmål. Nu har han gjort åtta mål på sex matcher för Tösse och ligger tvåa i Dalslandsfemmans skytteliga.

Nahuel Jeremias Romero kommer från Corrientes i norra Argentina, en stad lite större än Malmö, som ligger väldigt nära gränsen till Paraguay och inte så långt ifrån den brasilianska gränsen.

När Nahuel skulle fylla 14 år flyttade han söderut till den argentinska huvudstaden Buenos Aires, där han har spelat fotboll i ungdomslag. Senast har han representerat San Lorenzo som är en av klubbarna bakom huvudstadens största klubbar Boca Juniors och River Plate.

Morbror Sergio Franco har hjälpt Nahuel Jeremias Romero att komma igång med fotbollen i Tösse IF.
Morbror Sergio Franco har hjälpt Nahuel Jeremias Romero att komma igång med fotbollen i Tösse IF. Foto: Roger Pettersson

I vintras, när Nahuel hälsade på sin morbror Sergio Franco och hans familj i Åmål, så saknade han att spela fotboll och då Sergio hade ett par kontakter i Tösse IF så blev det några träningar med laget för Nahuels del.

Börjat lysande

I maj kom Nahuel Jeremias Romero tillbaka till Sverige och Åmål. Nu var han redo att spela med Tösse IF i Dalslandsfemman och den snabbe och tekniske unge argentinaren har börjat lysande i den röd-blå tröjan, med åtta mål på sex matcher i seriespelet.

Ännu så länge har spansktalande Nahuel svårt att kommunicera på svenska, men han har ändå kommit väl in i gemenskapen i sitt nya lag. Efter framgångarna har Nahuel på kort tid gjort sig ett namn och skapat ett visst intresse bland tränare och ledare i andra klubbar.

– Jag känner mig omtyckt av lagkamraterna. Det känns lockande att stanna kvar i Sverige, men till att börja med vill jag göra mitt bästa för Tösse under höstsäsongen. Sedan får vi se vad som händer längre fram, säger Nahuel Jeremias Romero.

Läser på distans

Sedan Nahuel återvände till Åmål har han förutom att vara med på Tösses träningar och matcher parallellt läst sitt sista gymnasieår i Argentina på distans. Han läser ekonomi och förväntas vara klar med gymnasiestudierna framåt november–december.

– Jag vill verkligen satsa på fotbollen och ge det en chans. Drömmen vore att få spela Allsvenskan.

Nahuel Jeremias Romero har med snabbhet och teknik stuckit ut efter bara sex matcher i Tösse.

Stack du ut i San Lorenzos ungdomslag också?

– Jag tillhörde de bättre i mitt lag i San Lorenzo. Men där är det många unga spelare som vill visa framfötterna, så det blir lite annorlunda här i Tösse. Men jag tycker Tösse jobbar hårt tillsammans som lag och har vinnarmentalitet.

Nahuel, som inte har missat en enda träning med Tösse, berättar att han kör en och annan löprunda på egen hand och dessutom blir det en hel del styrketräning vid sidan om lagets träningar.

Nahuel Jeremias Romero bor hos sin morbror Sergio Franco och hans familj i Åmål. Från vänster Lucas Franco, Nahuel Jeremias Romero, Sergio Franco och de två minstingarna Elias och William Franco.
Nahuel Jeremias Romero bor hos sin morbror Sergio Franco och hans familj i Åmål. Från vänster Lucas Franco, Nahuel Jeremias Romero, Sergio Franco och de två minstingarna Elias och William Franco. Foto: Roger Pettersson
Nahuel Jeremias Romero trivs med lagkamraterna i Tösse IF och har planer på att stanna i Sverige.
Nahuel Jeremias Romero trivs med lagkamraterna i Tösse IF och har planer på att stanna i Sverige. Foto: Roger Pettersson
Åtta mål på sex matcher och en delad andraplats i skytteligan i Dalslandsfemman efter Färgelandas Johan Bäckström är Nahuel Jeremias Romero facit sedan han anlände till Tösse IF i maj.
Åtta mål på sex matcher och en delad andraplats i skytteligan i Dalslandsfemman efter Färgelandas Johan Bäckström är Nahuel Jeremias Romero facit sedan han anlände till Tösse IF i maj. Foto: Roger Pettersson

Artikeltaggar

Division 5 DalslandFotbollTösseTösse IF

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.