Hoppa till huvudinnehållet

V4: Dubbel till Stefan Persson på Åmåls lunchtrav

Publicerad:
Björn Martinsson
redaktion@dalslanningen.se
Woudstra och Stefan Persson fick en fin resa i V4:s första avdelning.
Woudstra och Stefan Persson fick en fin resa i V4:s första avdelning. Foto: Björn Martinsson

Gästande Stefan Persson från Halmstad blev dagens segerherre på Åmålstravet då han bokförde sig för en dubbel inom V4-spelet.

Hemmaseger blev det också denna onsdagslunch då Marcus Hultman satte dit Tomas Eklunds treåring Explode i V5-finalen. Ledning från start till mål var melodin för den fine treåringen som också såg till att PD:s V5-förslag satt fint och gav 3542 kronor.

Inga av de klara favoriterna höll denna lunch och V4-utdelningen sprang upp i fina 69157 kronor.

Stefan Persson och Woudstra inledde V4-spelet efter en fin resa i rygg på ledande Julita Express. I sista sväng kom luckan och Woudstra sköt till och vann lätt före Exclusive J.M. och hemmahästen Towbar där segertiden noterades till 1.15,6a/2 480 meter.

I V4-finalen var Stepping Moneyboy snabb från start och tog hand om ledningen. Där framme fick Stefan Persson bestämma efter behag och hade i sin rygg det stora hotet Zenato. Stepping Moneyboy åkte undan på slutet och Zenato följde med och tog andrapriset.

Carl Johan Jepson bjöd Grimfrost på ett drömlopp i avdelning 2 där man började i tredje invändigt som varvet kvar byttes mot andra utvändigt. 600 kvar kom angreppet och Grimfrost sköljde över fältet och klev undan till överlägsen seger vilket för övrigt var den första i fyraåringens 22 starter och detta till glada oddset 16,10.

Platserna bakom till Jury M.L. och Terrain Display.

38,26 i odds

Ännu större skräll i V4-avdelning 3 genom norske Bokoloko F.T. körd av Anita Valstad Hagmann vilka klämde till med oddset 38,26. Det femåriga stoet fick ett lopp i tredje utvändigt och trots en mycket vid sista sväng ute i fjärdespår kunde Bokoloko F.T. ta ner ledande Odd Squad precis på linjen.

 • Stepping Moneyboy före Zenato.
  Stepping Moneyboy före Zenato. Foto: Björn Martinsson
 • Kiss Me Lucky och Niclas Benzon.
  Kiss Me Lucky och Niclas Benzon. Foto: Björn Martinsson
 • Invändige Explode leder hela vägen.
  Invändige Explode leder hela vägen. Foto: Björn Martinsson
 • Grimfrost och Carl Johan Jepson.
  Grimfrost och Carl Johan Jepson. Foto: Björn Martinsson
 • Fossens Wilma och Magnus Jakobsson.
  Fossens Wilma och Magnus Jakobsson. Foto: Björn Martinsson
 • Esprit Fairway går undan för Carl Johan Jepson
  Esprit Fairway går undan för Carl Johan Jepson Foto: Björn Martinsson
 • Bokoloko F.T. kopplar greppet.
  Bokoloko F.T. kopplar greppet. Foto: Björn Martinsson

Carl Johan Jepson hade också en fin dag och han tog sin andra seger och detta i V5-avdelning 2 med Esprit Fairway. Detta var en 10-oddsare som rensade i kuponghögen.

I V5-avdelning 3 var Magnus Jakobsson tidigt i ledningen med favoriten Fossens Wilma som sedan full kontroll på loppet.

Niclas Benzon och favoriten Kiss Me Lucky var snabba ur volten och tog över ledningen in i första sväng och sedan blev det enkelt i V5-avdelning 4.

Avslutade lunchtravet gjorde Marcus Hultman då han ledde från start till mål med Tomas Eklunds treåring Explode som tog karriärens andra seger i fjärde starten och noterade nya rekordet 1.16,6/2 080 meter.

Artikeltaggar

MörtebolTravV4

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.