Hoppa till huvudinnehållet

Damerna dominerade när Forsbackaveckan inleddes

Publicerad:
Åmålsbördiga Anna Skoglund, till vänster, vann B-klassen i Forsbackaveckans inledande singeltävling och Marie Tagenborg, Salems GK, slutade på andra plats.
Åmålsbördiga Anna Skoglund, till vänster, vann B-klassen i Forsbackaveckans inledande singeltävling och Marie Tagenborg, Salems GK, slutade på andra plats. Foto: Forsbacka GK

Ann-Katrin Jönsson från Årjängs GK satte herrarna på plats satte herrarna på plats i A-klassen när Forsbackaveckan i söndags drog igång med en singeltävling som spelades som en poängbogey.

Hemmaspelarna Marcus Nilsson och Robert Hultgren i Forsbacka GK utmanade om segern i Forsbackaveckans inledande singeltävling. Men båda fick se sig besegrade av Ann-Katrin Jönsson, Årjängs GK.

Marcus Nilsson gick runt på 71 slag, ett under par, men det räckte bara till andraplats bakom Ann-Katrin Jönsson. Hemmaspelaren Robert Hultgren blev trea.

Åmålsbördige Jens Ullström bor numera i Stockholm, men precis som tidigare år har han dykt upp på Forsbackaveckan med familjen. Dottern Emilia Ullström slutade på fjärdeplats i A-klassen. Jens själv gick runt på 69 slag, men det räckte bara till en trettonde plats i tävlingen när hans låga handikapp räknades in.

 • Kim de Land brukar spela under Forsbackaveckan och kommer från en av många hemvändarfamiljer. Han blev trea i C-klassen i den inledande singeltävlingen i söndags.
  Kim de Land brukar spela under Forsbackaveckan och kommer från en av många hemvändarfamiljer. Han blev trea i C-klassen i den inledande singeltävlingen i söndags. Foto: Forsbacka GK
 • Ing-Marie Kjellebäck-Karlsson slutade på tredje plats i B-klassen i den inledande singeltävlingen som spelades som en poängbogey.
  Ing-Marie Kjellebäck-Karlsson slutade på tredje plats i B-klassen i den inledande singeltävlingen som spelades som en poängbogey. Foto: Forsbacka GK
 • Hemmaspelaren Marie Sjöstedt slutade på andra plats i C-klassen.
  Hemmaspelaren Marie Sjöstedt slutade på andra plats i C-klassen. Foto: Forsbacka GK
 • Åsa Jankler Ullström med dottern Emilia Ullström under Forsbackaveckan ifjol. Båda var med på topp-tio i singeltävlingen på första tävlingsdagen i årets upplaga av Forsbackaveckan.
  Åsa Jankler Ullström med dottern Emilia Ullström under Forsbackaveckan ifjol. Båda var med på topp-tio i singeltävlingen på första tävlingsdagen i årets upplaga av Forsb… Foto: Roger Pettersson

Jens Ullströms fru Åsa Jankler Ullström placerade sig på åttonde plats. Marcus Kjellin, Forsbacka GK, gick runt på 68 slag och slutade på tionde plats.

Karlsson i parscramble

I B-klassen segrade Åmålsbördiga Anna Skoglund, som tävlar för Onsjö GK, före Marie Tegenborg, Salems GK. Ing-Marie Kjellebäck-Karlsson, också med rötter i Åmål, fullbordade prispallen som utgjordes av enbart damer.

Robin Ferdinandsson från Ed, men som tävlar för Forsbacka GK, tog hem C-klassen ett par slag före klubbkamraten Marie Sjöstedt. Trea blev Tim de Land, Ågesta GK, vars familj brukar återvända till Åmål under Forsbackaveckan.

Proffsigt värre

Forsbackaveckan avslutade på fredag med en parscramble där med stor sannolikhet Säfflebördiga Jessica Karlsson, som tävlat flitigt och framgångsrikt på Europatouren under året, dyker upp på Forsbacka. Tanken är att hon ska spela fredagens scramble ihop med sin bror, Forsbacka GK:s golfpron Kristoffer Karlsson.

– Jessica kommer hem på torsdag och vi har tänkt spela tillsammans i fredagens parscramble, säger Kristoffer Karlsson.

Forsbackaveckan lockar mycket folk och många hemvändare tillbaka till Åmål.
Forsbackaveckan lockar mycket folk och många hemvändare tillbaka till Åmål. Foto: Forsbacka GK

Artikeltaggar

ÅmålForsbackaForsbacka GolfklubbForsbackaveckanGolf

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.