Hoppa till huvudinnehållet

Succé för ”scensommar” hos Esters

Publicerad:
Thomas Di Leva går kanske knappt att känna igen i en vanlig t-shirt och solglasögon - men spelar på Esters café gör han på fredag, hursomhelst!
Thomas Di Leva går kanske knappt att känna igen i en vanlig t-shirt och solglasögon - men spelar på Esters café gör han på fredag, hursomhelst! Foto: Sören Turesson

Satsningen på små intima livespelningar på Esters café har visat sig vara en riktigt lyckad sådan. Premiären med Erika Jonsson i fredags var näst intill fullsatt, och resterande tre evenemang säljer som smör. På fredag står Thomas Di Leva på scenen.

– Vi är så nöjda och glada, säger ägaren Daniel Engh.

I höstas stod det klart att karlstadskillen Daniel Engh skulle ta över driften av det populära besöksmålet Esters café i Långserud. Spelningar är något helt nytt för i år, och det har tagits emot väl av besökarna.

– Vi hade en superlyckad premiär i fredags med Erika Jonsson. Jättebra konsert, jättemycket folk och fantastiskt väder, säger Daniel.

Daniel Engh är mycket nöjd med hur spelningskonceptet på Esters café har tagits emot.
Daniel Engh är mycket nöjd med hur spelningskonceptet på Esters café har tagits emot. Foto: Christian Dyresjö

”Något för alla”

På fredag är det Thomas Di Leva som står på scenen. Senare i sommar kommer även jazzsångerskan Rigmor Gustafsson samt ståuppkomikern Kjell-Åke i Myra.

– Vi har hittills sålt ungefär 130 av 150-160 platser på Thomas Di Leva. Rigmor Gustafsson är det ett fåtal platser kvar på och jag tror att även Kjell-Åke i Myra kommer att sälja ungefär lika bra. Vi är väldigt nöjda med de här bokningarna; det känns som att vi kan erbjuda något för alla.

Familjevänligt

Daniel Engh tror att konceptet med små och intima - samt alkoholfria - föreställningar fyller en lucka i utelivet.

– Det verkar som att det behövs ett alternativ till stora arenaspelningar, med trängsel och fylla. Att många vill ha något mer avskalat och intimt, där man kan ta med sig barnen och sitta med en kaffekopp samtidigt som man njuter av ett bra framträdande.

Det känns också trevligt att kunna hålla kvällsöppet.

– Jag tycker ju själv att trädgården nästan är som allra vackrast i skymningen.

Artikeltaggar

Daniel EnghEsters caféLångserudMusikNöje/Kultur

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.