Hoppa till huvudinnehållet

Far och son segrade i Forsbackas irish greensome: ”Vi spelade jämnt och stabilt”

Publicerad:
Far och son Johansson, Thomas och Linus, segrade i tisdagens irish greensome-tävling på Forsbacka. Thomas är i år assisterande tränare i Åmåls SK, där Linus gör comeback.
Far och son Johansson, Thomas och Linus, segrade i tisdagens irish greensome-tävling på Forsbacka. Thomas är i år assisterande tränare i Åmåls SK, där Linus gör comeback. Foto: Forsbacka GK

Det var lite hockeyvibbar på Forsbacka i tisdags när hemmaspelarna Thomas Johansson och Linus Johansson segrade i partävlingen irish greensome under Forsbackaveckan.

Thomas Johansson är i år assisterande tränare till Jonas Möörk i Åmåls SK och sonen Linus Johansson, 21, återvänder till Åmål och ÅSK efter att ha gått på hockeygymnasium i Olofström och sedan spelat två säsonger i Karlskrona.

Det var en väldigt jämn tävling där tre par hamnade på samma poäng, men Thomas och Linus segrade på sitt lägre handikapp. Tvåa i tävlingen blev Irene Gustafsson, Nyköpings GK, tillsammans med hemmaspelaren Magnus Johansson.

– Det är alltid lika kul att spela på Forsbacka och träffa bekanta. Vi spelade jämnt och stabilt och varken jag eller farsan gjorde speciellt många misstag, säger Linus Johansson.

Peter Hahn från Säffle och Marcus Nilsson, Åmål, sänkte en eagle och det var ett bombsäkert att vinna tävlingen ”närmast hål på två slag”.
Peter Hahn från Säffle och Marcus Nilsson, Åmål, sänkte en eagle och det var ett bombsäkert att vinna tävlingen ”närmast hål på två slag”. Foto: Forsbacka GK

– Vi hade en lugn och fin dag ute på banan och gick runt banan tillsammans med Stefan Gunnarsson och Säffle FF-tränaren Edin Mesic. Vi hade en bra rytm under dagen.

Forsbackagolfarna Peter Hahn, från Säffle, och Marcus Nilsson, Åmål, fick en minnesvärd runda på det 18:e och sista hålet, ett par-fyra-hål. Peter Hahn sänkte bollen i hålet på det andra slaget och paret svarade därmed för bedriften att slå en eagle under Forsbackaveckan.

Bra av Bodmarks

Peter Hahn och Marcus Nilsson slutade fyra i irish greensome-tävlingen. Före sig i resultatlistan hade de Walter och Wictor Bodmark, som också svarade för goda insatser i solskenet.

I B-klassen av irish greensome-tävlingen, för dem med lite högre handikapp, segrade hemmaspelarna Carina Lavén och Henrik Niesel med ett par slag tillgodo på Jan Olof Bengtsson och Linda Bengtsson, Salems GK. Där var inte hemmadominansen lika stor som i A-klassen.

Forsbackagolfarna Carina Lavén och Henrik Niesel segrade i B-klassen i tisdagens irish greensome-tävling.
Forsbackagolfarna Carina Lavén och Henrik Niesel segrade i B-klassen i tisdagens irish greensome-tävling. Foto: Forsbacka GK

Artikeltaggar

ÅmålForsbackaForsbacka GolfklubbForsbackaveckanGolf

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.