Hoppa till huvudinnehållet

Pallplaceringar för Åmålshästar på Arvikatravet

Publicerad:
Åmålshästen Equilizer, här tillsammans med sin tränare John Ö Jensen, slutade trea i försöket och tvåa i finalen av Arvikatravets huvudlopp under tisdagens lunchtävlingar.
Åmålshästen Equilizer, här tillsammans med sin tränare John Ö Jensen, slutade trea i försöket och tvåa i finalen av Arvikatravets huvudlopp under tisdagens lunchtävlingar. Foto: Björn Martinsson

Arvika körde sin tredje och näst sista tävlingsdag i tisdags med ett lunchtrav på programmet. Huvudloppen var Westra Wermlands Sparbanks lopp med två försök och en slutlig final.

Vinnarna i första försöket var Thai Charon med Torbjörn Jansson i sulkyn där Åmålshästen Equilizer tog tredjepriset med sin tränare John Ö Jensen i vagnen och gick också vidare till finalen.

Andra försöket gick till överraskningen Karls Helge som för dagen kördes av Dwight Pieters. I finalen svarade favoriten Thai Charon upp innerspåret och anförde loppet från start till mål.

I favoriten Thai Charons rygg liftade Equilizer med och han kördes i finalen av Årjängs Kristian Lindberg. I sista sväng var attackerade ekipaget i andraspår och försökte utmana, men Thai Charon gick undan och vann loppet dryga längden före en positiv Equilizer.

Fina pengar

Med 8 500 kronor som tredjepris i försöket och 25 000 kronor för andrapriset i finalen blev det fina pengar på kontot för Equilizer och sammantaget i år närmar han sig hundra tusen insprunget.

Tränar gör John Ö Jensen och hustrun Louise Jensen äger den fine sexåringen.

Ett andrapris denna lunch i Arvika tog Kjell Magnussons Picture Perfect och han kördes av Mikael J Andersson. I detta lopp kom Kung Minos fyra för Andreas Andersson.

I låga kallblodsklassen tog Solurstjern ett fjärdepris för Thomas Martinsson där Hans-Olof Lundgren var sexa med Lomelino.

I lunchtävlingarnas näst sista lopp blev det ett tredjepris för Wild Layla som hade Maria Lundgren i sulkyn.

Artikeltaggar

ÅmålArvikaTrav

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.