Hoppa till huvudinnehållet

51 löpare från Åmåls OK på plats i Uppsala när O-ringen startar på söndag

Publicerad:
Ledarna för Åmåls OK:s sommarlovsskola, Saga Källstrand, Alva Olsson, Lina Ahlstedt, Emilie Hellström, och Albin Skott, är samtliga med i ungdomsstafetten Bagheerastafetten som ingår i O-Ringen nu på söndag.
Ledarna för Åmåls OK:s sommarlovsskola, Saga Källstrand, Alva Olsson, Lina Ahlstedt, Emilie Hellström, och Albin Skott, är samtliga med i ungdomsstafetten Bagheerastafetten som ingår i O-Ringen nu på söndag. Foto: Roger Pettersson

På söndag eftermiddag är det invigning för årets upplaga av O-ringen som i år avgörs i Uppsala. Åmåls OK har 51 löpare till start och tävlingen tjuvstartar med Bagheerastafetten, en ungdomsstafett, där Åmåls OK ställer fyra olika fyramannalag på benen.

En stad i staden. Så beskriver Per Källvik, ordförande i Åmåls OK, hur det kommer att se ut runt det klassiska idrottsområdet Studenternas IP där omkring 25000 människor, orienterare och personer runt dem, kommer att inta Uppsala under en vecka.

O-ringen invigs på söndag eftermiddag och strax därefter tjuvstartar evenemanget med den populära Bagheerastafetten för ungdomar 13–16 år. Åmåls OK ställer upp med hela fyra lag i tävlingen.

I lag 1 ställer Åmåls OK upp med Emilie Hellström, Simon Skott, Alice Källstrand och Lina Ahlstedt. Det ska ingå två killar och två tjejer i varje lag två löpare 13–14 år och två löpare 15–16 år. Simon Skott är bara 12 år och han kliver in i hetluften direkt.

Framskjutna placeringar

Detsamma gäller för Emma Hellström, 12, i Åmåls OK:s lag 2. I laget ingår även Saga Källstrand, Noah Olsson och Pontus Nilsson. De kommer säkerligen svara för fina insatser men lag 3 och 4 ser på pappret ännu starkare ut.

Lag 3 består av Ellen Kringstad, Oscar Ahlstedt, Eira Olsson och Erik Åhl som precis som lag 4 med Alva Olsson, Arvid Eriksson, Jonna Jensen Åhl och Albin Skott har siktet inställt på framskjutna placeringar.

Bortsett från tävlingen 2017 som avgjordes i Arvika, där Åmåls OK:s löpare kunde åka över dagen, så har det inte varit så många orienterare från Åmåls OK samlade någon gång på O-ringen.

Rekordstor trupp

Det är med andra ord en rekordstor trupp på plats på Studenternas i Uppsala. Två av de riktiga veteranerna i Åmåls OK är Christer Eriksson och Jörgen Åhl som varit med fler tävlingar i O-ringen än någon annan i klubbens historia.

– Vi har med väldigt många ungdomar och bredden i klubben är stor, säger Per Källvik.

Jonna Jensen Åhl, dotter till Åmåls OK:s O-Ringenveteran Jörgen Åhl, tävlar tillsammans med Alva Olsson, Arvid Eriksson och Albin Skott i Bagheerastafetten.
Jonna Jensen Åhl, dotter till Åmåls OK:s O-Ringenveteran Jörgen Åhl, tävlar tillsammans med Alva Olsson, Arvid Eriksson och Albin Skott i Bagheerastafetten. Foto: Privat

O-ringen Femdagars börjar annars på måndag och pågår till och med lördag med en vilodag på onsdag.

Då kan de som vill köra en inomhustävling i orientering inne i IKEA-varuhuset eller titta på elitsprinten där Erika och Johanna Källvik Leufvén tävlar för IFK Göteborg i D21 Elit.

Under de fyra första dagarna skaffar sig orienterarna en position inför jaktstarten på O-ringens avslutande tävlingsdag på lördag.

Åmåls OK:s deltagare i O-ringen

Här är listan över samtliga Åmåls OK:s 51 löpare i O-ringen:

Jonas Ahlstedt, Lina Ahlstedt, Liselott Ahlstedt, Oscar Ahlstedt, Ellen Bergqvist Kringstad, Erik Bergqvist, Tomas Carlsson, Elinor Dalstrand, Elsa Dalstrand, Gunnar Dalstrand, Arvid Eriksson, Britta Eriksson, Christer Eriksson, Frida Eriksson, Gustav Eriksson, Maria Eriksson, Sara Eriksson, Tobias Eriksson, Emil Hellström, Emilie Hellström, Emma Hellström, Kristina Hellström, Magnus Hellström, Mattias Holmström, Eric Jensen Åhl, Jonna Jensen Åhl, Tomas Johansson, Gunnel Karlsson, Cilje Kringstad, Alice Källstrand, Gabriel Källstrand, Michaela Källstrand, Saga Källstrand, Per Källvik, Annika Leufvén, Ida Nilsson, Mikael Nilsson, Pontus Nilsson, Alva Olsson, Eira Olsson, Noah Olsson, Oskar Olsson, Staffan Olsson, Ann Reuter, Elin Reuter, Elsa Reuter, Tommy Reuter, Albin Skott, Simon Skott, Sumali Skott, Jörgen Åhl.

Artikeltaggar

Åmåls OKO-ringenOrienteringStudenternas IPUppsala

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.