Hoppa till huvudinnehållet

Budade rekordsumma för kändis – succé för välgörenhetsauktion

Publicerad:
Kenneth Gustavsson, ordföranden för Film i Väst, var en av de kändisar som auktionerades ut för Barncancerfonden.
Kenneth Gustavsson, ordföranden för Film i Väst, var en av de kändisar som auktionerades ut för Barncancerfonden. Foto: Pontus Nordwall

Efter två års uppehåll, på grund av pandemin, så kunde Dalslands kulturauktion under söndagen åter hållas i Långeds folkets hus. Kändisauktionen slog nytt rekord då en middag med Britt Bohlin drog in mer pengar än någon annan gjort sedan starten för fem år sedan.

– 15 kändisar har auktionerats ut genom åren. I år var det svårt att få ihop allt men det löste sig till slut, säger arrangören och auktionisten Jonny Andersson.

Caisa Svanström från Åmål sjöng fina akustiska versioner av Melissa Horns låtar och fick frågan av Jonny Andersson när hon skulle spela in en skiva.
Caisa Svanström från Åmål sjöng fina akustiska versioner av Melissa Horns låtar och fick frågan av Jonny Andersson när hon skulle spela in en skiva. Foto: Pontus Nordwall

Kulturauktionen, som var en del av ortens kulturdag, invigdes av Melleruds kommunalråd Morgan E Andersson som pratade om att vi haft det tufft med restriktionerna som varit under pandemin, men att suget nu är stort att umgås tillsammans.

Vidare nämnde han att Dalsland är fantastiskt och att vi under pandemin blivit bättre på att uppskatta det som finns i vårt närområde.

Det var mycket folk i början på dagen, det blev färre allt eftersom.

Jonny Andersson i tag med att auktionera ut glas under den vanliga auktion som också pågick under dagen.
Jonny Andersson i tag med att auktionera ut glas under den vanliga auktion som också pågick under dagen. Foto: Pontus Nordwall

Det var också en femrätters middag på Baldersnäs, tillsammans med Morgan E Andersson, som auktionerades ut till förmån till Barncancerfonden och inbringade 1 500 kronor. Samma summa kom även in när en middag med ordföranden för Film i Väst Kenneth Gustavsson auktionerades ut.

Klas-Göran Andersson och Lena Strand spelade låtar av Calle Jularbo.
Klas-Göran Andersson och Lena Strand spelade låtar av Calle Jularbo. Foto: Pontus Nordwall

– Barncancerfonden behöver allt stöd de kan få så trevligt att kunna bidra. Sedan blir det trevligt att få äta en god middag och vi få se var samtalet tar vägen, men kan säkert bli en del film, säger han.

Det tidigare rekordet på kändisauktionen hade Stig Bertilsson, kommunalråd i Bengtsfors kommun, men det slogs när någon bjöd 2 700 kronor för en middag med Britt Bohlin.

Margareta Bäverholm fanns på Långeds garderob för en workshop hur man lagar sina egna kläder.
Margareta Bäverholm fanns på Långeds garderob för en workshop hur man lagar sina egna kläder. Foto: Pontus Nordwall

– Det gick riktigt bra för kändisauktionen till Barncancerfonden även om det kunde varit lite högre bud på övriga saker, säger Jonny Andersson.

Mode med återbrukstema

På Långeds Garderob i Dals Långed finns en butik där man kan köpa second hand kläder och mycket av dem kommer från den tidigare nedlagda Birgits garderob. Under kulturdagen hade man en återbruksmodevisning där Jane, alias Benjamin Bryntesson, visade upp några fantastiska kreationer.

– Folk älskade Birgits Garderob. Nu blir vi dessutom större och något vassare med våra medlemmars engagemang, kunskaper och driv. Många är superglada och lovar vara trogna kunder medan andra vill bli en del av det, vilket vi ser positivt på. Vi hoppas på att fler vill vara delaktiga i Långeds Garderob och skapa en hållbar verksamhet här i Dals Långed, säger Funny Livdotter från Långeds Garderob.

Margaretha Bäverholm, med bakgrund i textilbranschen och med i den ideella förening som driver Långeds Garderob, fanns på plats för att laga kläder samt visa hur man gör själv.

– Många hade symaskiner hemma förr men så är det inte nu. Därför skall vi ha en workshop hur man lagar sina kläder. Ibland är det ju bara något litet som behöver fixas men vi kan också hjälpa till att om någon har problem med en symaskin, säger hon.

Artikeltaggar

BarncancerfondenBenjamin BryntessonBritt BohlinDalslandiaFunny LivdotterJonny AnderssonKenneth GustavssonNöje/KulturNyheterStig Bertilsson

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.