Hoppa till huvudinnehållet

Forsbackaveckan avslutades med regn och Årjängsdominans

Publicerad:
Magnus Holm och Edin Mesic tävlade i Forsbackaveckans avslutande parscramble och gick i par med syskonen Jessica och Kristoffer Karlsson i regnet. Foto: Roger Pettersson

118 spelare bildade 59 par i Forsbackaveckans avslutande scramble. Hemmadominansen bröts av två Årjängspar som lade beslag på de två första placeringarna. Hemmaduon Martina och Max Kjellebäck tog hem tredjeplatsen.

Forsbackaveckan avslutades i fredags med en parscramble. Hemmaspelarna för Forsbacka GK har dominerat stort under tävlingsveckan, men under avslutningsdagen bröts dominansen av två par från Årjängs Golfklubb.

Imponerande Forsbackaseger: Äkta paret segrade i ”Under par challenge”120 startande i Forsbackatävling: Hemmalaget dominerade stortFar och son segrade i Forsbackas irish greensome: ”Vi spelade jämnt och stabilt”Populär lagtävling på Forsbacka: ”Bra väder och fina resultat”Damerna dominerade när Forsbackaveckan inleddes

Peter Wiig Pedersen och Öyvind Teig segrade ett slag före klubbkamraterna Kristian Kihlgren och Emil Nilsson. Mor och son Kjellebäck, Martina och Forsbackajunioren Max, slutade på tredjeplats på samma resultat det andraplacerade Årjängsparet.

”Tuff handikapp”

Golfproffset Jessica Karlsson, som nyligen blev tvåa på damernas Europatour i Potsdam i Tyskland, blev fyra tillsammans med sin tränare och bror Kristoffer Karlsson.

– Jessica spelade bättre än mig idag. Jag tycker ändå att vi spelade så bra som man kan förvänta sig, vi hade en väldigt tuff handikapp. Vi spelar enbart tillsammans under Forsbackaveckan och det är väldigt trevligt, säger Kristoffer Karlsson.

Golfproffset Jessica Karlsson, som nyligen blev tvåa på en Europatourtävling i tyska Potsdam, tävlade tillsammans med sin tränare och bror Kristoffer Karlsson i parscramblen som avslutade Forsbackaveckan.
Golfproffset Jessica Karlsson, som nyligen blev tvåa på en Europatourtävling i tyska Potsdam, tävlade tillsammans med sin tränare och bror Kristoffer Karlsson i parscramblen som avslutade Forsbackaveckan. Foto: Roger Pettersson

Viktor Ronsten och Tina Westman från Örebro slutade fyra medan Lars Lindh och Carina Bertilsson, båda från Säffle men med klubbadress Forsbacka GK, slog sig in på sjätte plats.

Jämn tävling

Marcus Waern, Forsbacka GK, och Samuel Eriksson, Fjällbacka GK, slutade sjua. Sedan fyllde ytterligare tre Forsbackapar på topp-tio-listan. Oliwer Eriksson och Alicia Eriksson blev åtta, Gabriel Hägg och Joel Ax slutade nia och Anders Bring och Dan Eriksson slutade på tionde plats.

Det var en jämn tävling där det endast skiljde tre slag mellan de tolv främst placerade paren. Däremot tog det fina vädret slut och det föll en del regn under tävlingen, men åskan höll sig borta och det var inga problem att genomföra scramblen som planerat.

Magnus Holm, som gick i par med Edin Mesic, fick det inte att stämma hundraprocentigt och slutade på 37:e plats i parscramblen.
Magnus Holm, som gick i par med Edin Mesic, fick det inte att stämma hundraprocentigt och slutade på 37:e plats i parscramblen. Foto: Roger Pettersson

Artikeltaggar

ÅmålForsbackaForsbacka GolfklubbForsbackaveckanGolf

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.