Hoppa till huvudinnehållet

Nionde plats för Åmåls OK i stor ungdomsstafett när O-ringen tjuvstartade

Publicerad:
Roger Pettersson
roger.pettersson@provinstidningen.se
Åmåls OK:s ungdomar på plats på O-ringen i Uppsala. Många av dem deltog i Bagheerastafetten, en sprintstafett för ungdomar där Åmåls OK ställde fyra fyramannalag på benen.
Åmåls OK:s ungdomar på plats på O-ringen i Uppsala. Många av dem deltog i Bagheerastafetten, en sprintstafett för ungdomar där Åmåls OK ställde fyra fyramannalag på benen. Foto: Åmåls OK

O-ringen på Studenternas IP i Uppsala är igång. Stortävlingen tjuvstartade med Bagheerastafetten för ungdomar i söndags där Åmåls OK hade hela fyra fyramannalag på startlinjen med en niondeplacering som bästa resultat.

Sammanlagt 130 fyramannalag gjorde upp Bagheerastafetten, en sprintstafett över 4 x 2,1 kilometer, för ungdomar 13–16 år. Åmåls OK lag 2 med Ellen Kringstad på startsträckan, Oscar Ahlstedt, Eira Olsson och Eric Jensen Åhl slutade på nionde plats.

Ellen Kringstad som tidigare tävlat för Säffle OK, bytte klubbadress till Åmåls OK för ungefär ett och ett halvt år sedan. Vid första växlingen låg Åmåls OK:s lag 2 på 28:e plats när Oscar Ahlstedt tog över stafettpinnen.

– Orienteringen gick bra, men jag kom inte riktigt upp i rätt löpningsfart. Jag tycker min egen insats var helt okej, sedan tog de andra i laget in mycket på de tre avslutande sträckorna, säger Ellen Kringstad.

Mäktig insats

Oscar Ahlstedt tog in två placeringar på den andra sträckan och växlade till Eira Olsson, som svarade för en mäktig insats på tredjesträckan och förde upp Åmåls OK på åttonde plats och såg till att laget avancerade hela 18 placeringar.

 • Saga Källstrand på förstasträckan för Åmåls OK lag 3.
  Saga Källstrand på förstasträckan för Åmåls OK lag 3. Foto: Åmåls OK
 • Lina Ahlstedt på sista sträckan för Åmåls OK lag 4.
  Lina Ahlstedt på sista sträckan för Åmåls OK lag 4. Foto: Åmåls OK
 • Emilie Hellström och Ellen Kringstad i två olika Åmåls OK-lag var framme samtidigt vid en av kontrollerna på startsträckan.
  Emilie Hellström och Ellen Kringstad i två olika Åmåls OK-lag var framme samtidigt vid en av kontrollerna på startsträckan. Foto: Åmåls OK
 • Arvid Eriksson på andra sträckan för Åmåls OK lag 1.
  Arvid Eriksson på andra sträckan för Åmåls OK lag 1. Foto: Åmåls OK
 • Ellen Kringstad öser på under startsträckan för Åmåls OK lag 2 som slutade på nionde plats i Bagheerastafetten.
  Ellen Kringstad öser på under startsträckan för Åmåls OK lag 2 som slutade på nionde plats i Bagheerastafetten. Foto: Åmåls OK
 • Jonna Jensen Åhl sprang tredjesträckan för Åmåls OK lag 1.
  Jonna Jensen Åhl sprang tredjesträckan för Åmåls OK lag 1. Foto: Åmåls OK
 • Alva Olsson var snabbast av Åmåls löpare på förstasträckan för Åmåls OK lag 1.
  Alva Olsson var snabbast av Åmåls löpare på förstasträckan för Åmåls OK lag 1. Foto: Åmåls OK

Eric Jensen Åhl gjorde en fin insats på sista sträckan, men tappade ändå en placering. Åmåls OK lag 2 slutade på nionde plats, en riktigt stark prestation.

– Det är tuff konkurrens och på förhand är det svårt att veta hur vi kommer stå oss, men vi är nöjda med insatsen.

Stark förstasträcka

Åmåls OK lag 1 med Alva Olsson på startsträckan, Arvid Eriksson, Jonna Jensen Åhl och Albin Skott inledde bäst av Åmålslagen och växlade efter den starka förstasträckan som 13:e lag. Sedan tappade laget något fåtal placeringar vid varje växling och kom i mål på 19:e plats.

Åmåls OK lag tre med Saga Källstrand, Noah Olsson, Emma Hellström och Pontus Nilsson löpte ganska jämnt och slutade på 37:e plats. Lag 4 med Emilie Hellström, Simon Skott, Alice Källstrand och Lina Ahlstedt började bra, men fick till slut nöja sig med en 92:a plats.

Efter två sträckor låg samtliga Åmåls OK:s fyra lag bland de 32 främsta av 130 lag och det visar ändå vilken fin bredd klubben har i ungdomsverksamheten.

Idag börjar huvudtävlingen i O-ringen och då ska Åmåls OK:s löpare och alla andra orienterare ut i området Nåsten i Uppsala på förlängd medeldistans.

Eira Olsson svarade för en mycket stark insats på tredjesträckan för Åmåls OK lag 2.
Eira Olsson svarade för en mycket stark insats på tredjesträckan för Åmåls OK lag 2. Foto: Åmåls OK

Artikeltaggar

O-ringenOrienteringStudenternas IPÅmålÅmåls OK

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.