Hoppa till huvudinnehållet

Ung man begärs häktad misstänkt för grov våldtäkt och sexuellt ofredande

Publicerad:
Den unge man som sedan i fredags varit anhållen misstänkt för grov våldtäkt i Ed begärs nu häktad av åklagare.
Den unge man som sedan i fredags varit anhållen misstänkt för grov våldtäkt i Ed begärs nu häktad av åklagare. Foto: Björn Larsson Rosvall/TT

Åklagare har beslutat att begära den unge man som är misstänkt för grov våldtäkt på en kvinna i 80-årsåldern i Ed häktad. Han begärs även häktad misstänkt för sexuellt ofredande efter en händelse som ska ha skett före våldtäkten.

I ett pressmeddelande skriver Åklagarmyndigheten att åklagaren begär den person som sedan i fredags varit anhållen misstänkt för våldtäkten mot en kvinna i 80-årsåldern häktad.

Kommunpolisen om överfallet: ”Ytterst ovanligt”Tonåring anhållen misstänkt för våldtäkt av äldre kvinnaÄldre kvinna uppges ha blivit våldtagen i hemmet

I häktningsframställan framgår att det bland annat finns risk för att personen undanröjer bevis eller på något sätt försvårar utredningen, samt att mannen fortsätter sin brottsliga verksamhet.

Häktningsförhandling sker på tisdagsförmiddagen i Uddevalla tingsrätt.

Den misstänkte begärs samtidigt häktad för brottet sexuellt ofredande i ett fall mot en annan målsägande. Det brottet ska enligt åklagare ha skett före den grova våldtäkten på kvinnan i 80-årsåldern.

Artikeltaggar

ÅklagarmyndighetenBrott & blåljusEdGrov våldtäktSexuellt ofredandeVänersborgs tingsrätt

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.