Hoppa till huvudinnehållet

Inbrott på förskola – efterlyser försvunna trehjulingar

Publicerad:
Under förra veckan upptäcktes att Haga förskola haft ovälkommet besök. Någon eller några hade tagit med sig flera av förskolebarnen cyklar, som kommunen nu efterlyser. Bilden har inget med händelsen att göra och det är oklart om de försvunna cyklarna ser ut exakt som på bilden. Foto: Tobias Larsson Franzén

Nyligen upptäcktes att Haga förskola i Dals-Eds kommun haft inbrott. Nu efterlyser kommunen cyklar som ska ha försvunnit vid händelsen. Vid samma tidpunkt inträffade även skadegörelse på Snörrum förskola

– Vi är inte helt säkra när inbrottet inträffade eftersom verksamheten är semesterstängd, men vi tror att det var under helgen vecka 28, säger Anna Andersson, chef för Fokusförvaltningen i Dals-Eds kommun.

Någon eller några hade tagit sig in på skolgården och in i det förråd som finns på platsen. Förövarna hade tagit med sig flera av förskolebarnens röda trehjulingar som de leker med under utevistelsen.

– Dock är det lite oklart exakt hur många som saknas eftersom några även är på reparation.

Kontakta kommunen

Några av cyklarna har kommit tillbaka efter att allmänhet hittat dem på olika platser i samhället. Några saknas dock fortfarande så kontakta kommunen om någon ser en röd trehjuling.

Under samma helg inträffade också en skadegörelse på Snörrum förskola, som fortfarande är öppen för verksamhet.

– De hade varit i grönsakslandet och ryckt upp plantor och stökat runt med möblerna utanför förskolan. Det var även några leksaker som var sönder och de hade burit in stora stenar på skolgården, säger Anna Andersson.

Båda händelserna är polisanmälda.

Artikeltaggar

Brott & blåljusEdFörskolorHaga förskolaInbrottSkola och utbildningSnörrumsskolan

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.