Hoppa till huvudinnehållet

Två män greps misstänkta för grov misshandel

Publicerad:
Polisen beordrades till centrala Säffle efter en grov misshandel. Arkivbild.
Polisen beordrades till centrala Säffle efter en grov misshandel. Arkivbild. Foto: Stina Stjernkvist/TT

Två män greps i centrala Säffle vid 19-tiden på tisdagen och anhölls senare under onsdagsmorgonen, misstänkta för grov misshandel.

En tredje man omhändertogs vid platsen för berusning.

De två misstänkta männen är i 20- och 40-årsåldern och misshandeln ägde rum utomhus, i centrala Säffle.

– De ska ha misshandlat en annan man med någon form av redskap, exakt vad vill jag inte gå in på eftersom vi ännu inte har hört alla vittnen till händelsen, säger Lars Hedelin, polisens presstalesperson i polisregion Bergslagen.

Brottsoffret är en man i 50-årsåldern. Enligt polisen fick mannen föras till sjukhus med oklara skador.

Exakt vilken relation de tre männen har till varandra, är inte heller något som polisen vill berätta i ett tidigt skede.

Berusad man

Mitt under gripandet av de två männen kom det fram ytterligare en man som är i 30-årsåldern och som enligt polisen betedde sig stökigt mot polispatrullen.

– Han kommer fram och lägger sig i. Saker som han inte alls har med att göra, vilket slutar med att han blir omhändertagen för berusning. Han hade inget med detta att göra men lyckades prata sig in i fyllefinkan.

Polisen rubricerar händelsen som grov misshandel.

– Det beror på graden av våld förknippat med att de använder något annat än sin egen kropp för att tillfoga skada, säger Lars Hedelin.

Under onsdagsmorgonen anhölls de två misstänkta männen.

Artikeltaggar

Brott & blåljusGrov misshandelPolisenSäffle

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.