Hoppa till huvudinnehållet

Flera löpare från Åmåls OK på topp tio i svårorienterad långdistans i O-ringen

Publicerad:
Åmåls OK har 51 deltagare med i O-ringen som pågår för fullt och avslutas på lördag.
Åmåls OK har 51 deltagare med i O-ringen som pågår för fullt och avslutas på lördag. Foto: Åmåls OK

Alva Olsson i D15 blev med sin fjärdeplats bäst placerad av Åmåls OK:s löpare i O-ringen över långdistans i tisdags. Alvas syskon Oskar Olsson blev femma i H10 och Eira Olsson slutade sexa i klassen D13.

Natt till tisdag föll det mycket regn över Uppsala. Det gjorde att det var svårt för orienterarna i O-ringen att skilja stigar på kartorna från upptrampade spår av alla löpare som rusat fram genom skogen. Det blir helt enkelt väldigt många spår.

En som hanterade de svåra förutsättningarna bra var Åmåls OK:s Alva Olsson som sprang in på en fjärdeplats, knappt tre minuter efter vinnaren, i klassen D15 med hela 158 startande tjejer. I samma klass gjorde även Ellen Kringstad ett fint lopp och kom i mål som tolva.

Fin insats

Oskar Olsson tävlar i H10 med 128 startande över tisdagens långdistans och han svarade för en riktigt fin insats och slutade på femte plats. Han var drygt två och en halv minut bakom vinnaren Zeb Millbourn från Blekingeklubben OK Skogsfalken.

Åmåls OK:s Oskar Olsson blev femma över långdistans i klassen H10.
Åmåls OK:s Oskar Olsson blev femma över långdistans i klassen H10. Foto: Åmåls OK

Eira Olsson följde upp måndagens fina andraplats på förlängd medeldistans i klassen D13 med en sjätteplats på tisdagens långdistans. Den här gången var hon sju minuter efter vinnaren, men gjorde åter en vass insats i klassen där 127 tjejer kom till start.

Simon Skott, Arvid Eriksson, Emil Hellström och Oskar Olsson är fyra av Åmåls OK:s duktiga ungdomar på plats i Uppsala.
Simon Skott, Arvid Eriksson, Emil Hellström och Oskar Olsson är fyra av Åmåls OK:s duktiga ungdomar på plats i Uppsala. Foto: Åmåls OK

Saga Källstrand, som i höst börjar på orienteringsgymnasiet i Falun, placerade sig på 14:e plats i klassen D16. Där var det så många som 144 tjejer som kom till start. Konkurrensen är verkligen hård i världens största orienteringstävling O-ringen.

Tävlar i mountainbike

Även några av grabbarna i Åmåls OK höll sig väl framme i resultatlistorna. Emil Hellström slutade på 15:e plats i klassen D10. Gustav Eriksson gjorde en fin insats i klassen U1 där han kom i mål på en 16:e plats.

Två av Åmåls OK:s deltagare tävlar i mountainbike. Det är Sara och Frida Eriksson som har haft interna duster bakom Kungälvs suveräna Evelina Björkman. I tisdagens lopp gick Sara Eriksson segrande ur den striden med en och en halv minuts marginal.

Gustav Eriksson slutade i tisdags på 16:e plats i klassen U1.
Gustav Eriksson slutade i tisdags på 16:e plats i klassen U1. Foto: Åmåls OK

Artikeltaggar

ÅmålÅmåls OKO-ringenOrienteringStudenternas IPUppsala

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.