Hoppa till huvudinnehållet

Publikfest väntas: Nästan 4000 biljetter sålda till Diggiloo i Åmål

Publicerad:
Diggiloogänget vid sommarens turnépremiär i Malmö. På torsdagen spelar de nere i djuphamnen i Åmål och hittills har det sålts närmare 4000 biljetter.
Diggiloogänget vid sommarens turnépremiär i Malmö. På torsdagen spelar de nere i djuphamnen i Åmål och hittills har det sålts närmare 4000 biljetter. Foto: Per Jahnke/Krall

Det utlovas fint väder när Diggiloo på torsdag kväll gästar Åmål och då väntar en publkikfest. Det har sålts nästan 4000 biljetter och publikkapaciteten för spelningen nere i djuphamnen beräknas till omkring 5500.

I lördags spelade Diggiloo i tennismetropolen Båstad. Då kom det 5400 besökare. Publikkapaciteten i Åmål ligger ungefär på samma nivå som i Båstad, den beräknas till ungefär 5500. Det finns fortfarande gott om biljetter kvar.

– Det var utsålt till sista stol i Båstad. Hittills har vi sålt mellan 3500 och 4000 biljetter till spelningen i Åmål. Det verkar bli fint väder så jag hoppas att vi kan sälja fler biljetter under slutspurten. Det finns i nuläget drygt 1500 kvar, säger Diggilooturnéns producent Patrik Krall.

Åmål första anhalten

Efter lördagens spelning i Båstad har artisterna som medverkar i Diggiloo fått vila upp sig några dagar. Åmål är första anhalten efter vilodagarna. Sedan rullar turnébussen vidare till Vänersborg på fredag kväll. Turnén startade i början av juni och pågår fram till den 20 augusti med final i Eskilstuna.

På lördag har Diggiloo förflyttat sig till Gränna och denna intensiva roadtrip över helgen avslutas med en spelning i Borgholm på Öland på söndag. Sedan blir det tre dagars vila igen innan nästa tripp som inleds med spelningar i Mariestad och Karlskoga.

Redan under tisdagen hade Diggiloo folk på plats i Åmål för att mäta upp var scenen ska stå och under onsdagskvällen anländer det betydligt fler för att kunna sätta igång arbetet med att få upp scenen och allt annat som måste fixas kring evenemanget under torsdagen.

Uppehållsväder utlovas

– Vår föråkare har gjort markeringar för var scenen ska stå och han var supernöjd över hur det såg ut på spelplatsen. På en del ställen ser det inte alltid ut som vi har tänkt och planerat för men i Åmål var allting helt i sin ordning.

Enligt SMHI:s väderprognos utlovas det med säkerhet uppehållsväder och halvklart med chans till soligt väder.

Det borgar för en riktigt publikfest när stjärnartister som Lena Philipsson, Sanne Salomonsen och Jessica Andersson river av allsångsvänliga kända schlager och andra låtar i ett rivigt tempo.

Artikeltaggar

ÅmålDiggilooMusik

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.