Hoppa till huvudinnehållet

Insändare: Förändringen drar vidare till andra ställen

Publicerad:
”Förändringen drar vidare till ställen där invånarna tillåter nya bostadsområden och företagsetableringar”, skriver insändarskribenten.
”Förändringen drar vidare till ställen där invånarna tillåter nya bostadsområden och företagsetableringar”, skriver insändarskribenten. Foto: Ove Rydh

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

Åmål år 2050: Den en gång så livliga staden Åmål är nu en ödeby vid Vänerns strand.

En gång i tiden fanns här en bio, flera restauranger, ett bibliotek och flera skolor. Den nu igenväxta hamnen var förr full av liv och på campingen fanns där massor av campare från olika länder.

Var gick det snett? Jo som i många andra fall där blomstrande städer förvandlats till ödebyar började det med motviljan för förändring hos invånare. Och när inga nya bostäder byggdes och företag slutade etablera sig på orten uteblev inflyttningen, ungdomarna flydde staden till mer attraktiva städer.

Skolorna fick inte längre underlag att hålla öppet, bion stängde när folk slutade komma och bankkontor stängde på grund av bristande lönsamhet.

När stadens möter sitt öde och blir en spökstad sitter där de en gång så missnöjda invånarna och skriver insändare om hur synd det är om Åmål som nu blivit öde. De är fortfarande missnöjda och Åmål blir aldrig sig lik igen!

Förändringen kommer, hakar vi inte på så dör staden!

Den väntar inte utan drar vidare till ställen där invånarna tillåter nya bostadsområden och företagsetableringar. Hur jobbigt det än är.

Framtiden

Artikeltaggar

ÅmålEkonomiSamhälle