Hoppa till huvudinnehållet

Flera omhändertagna på countryfestival i Dals-Ed

Publicerad:
Genrebild.
Genrebild. Foto: PONTUS LUNDAHL / TT

Polisen fick omhänderta fyra personer för fylleri under natten till lördag. Ytterligare fem omhändertogs natten mot söndag.

Festivalen i Dals-Ed heter ”Eds Countryfest” och inleddes på fredagen och fortsatte under lördagen. En festival som fått polisen att behöva ingripa flertalet gånger.

– Det har varit fyra stycken fyllerister som fått omhändertas av polisen, säger Peter Adlersson, presstalesperson för polisen i Västra Götaland.

Enligt vad Peter Adlersson kan läsa i polisanmälan är minst två personer män och de är i 35- respektive 30-årsåldern. En av personerna är också i 20-årsåldern.

Ärendena faller under den så kallade lagen om omhändertagande av berusade personer. Den ger polisen rätt att omhänderta berusade personer, som inte kan ta hand om sig själva eller annars utgör en fara för sig själva eller andra.

Omhändertagandena skedde mellan klockan 22 på fredagskvällen fram till 01.30, natten mot lördag.

Ytterligare omhändertagna natten till söndag

Från lördagskvällen med start klockan 18 fram till tidig söndagsmorgon omhändertogs ytterligare personer på festivalen av polis.

– Totalt har vi omhändertaget fem personer för fylleri. Fyra fick följa med oss och en av dem kunde köras hem till sin bostad. De har varit för fulla och inte kunnat ta hand om sig själva helt enkelt, men de är inte misstänkta för något brott, säger Peter Adlersson.

Artikeltaggar

Brott & blåljusDals-Eds kommunFylleriLobPeter Adlersson

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.