Hoppa till huvudinnehållet

Nöjd arrangör efter insamling vid Dalslands Kulturauktion

Publicerad:
Pernilla Lönngren
pernilla.lonngren@dalslanningen.se
Arrangören Jonny Andersson är nöjd med resultatet av insamlingen till Barncancerfonden under Dalslands Kulturauktion.
Arrangören Jonny Andersson är nöjd med resultatet av insamlingen till Barncancerfonden under Dalslands Kulturauktion. Foto: Ingen Byline

Det var en nöjd arrangör när det sammanställdes hur mycket pengar som blev insamlat under Dalslands Kulturauktion. Eventet ägde rum i Långeds Folkets hus i slutet av juli och alla intäkter gick oavkortat till Barncancerfonden.

– Det känns mycket bra att man lyckades få till en bra insamling, säger arrangören Jonny Andersson.

Under Bengtsfors kommuns femte kulturvecka hölls Dalslands Kulturauktion i Långeds Folkets hus. Evenemanget hade i år femårsjubileum och mötesplatsen Kulturhuset Långeds Folkets hus firade samtidigt 115 år.

Budade rekordsumma för kändis – succé för välgörenhetsauktion

Det kom cirka 350 besökare som ville vara med och buda på såväl flerrätters middag med kommunalråd Morgan E Andersson, som med Kenneth Gustavsson, ordförande för Film i Väst.

Lyckad insamling

Det är nu sammanställt att dagen tack vare de olika auktionerna inbringade totalt 10220 kronor till Barncancerfonden. Något som arrangören Jonny Andersson ser som mycket lyckat.

– Det känns mycket bra att man lyckades få till en bra insamling till Barncancerfondens stöd för barncancerforskningen. Och att det efter två års coronauppehåll blir en sådan succé med 350 besökare, säger säger han.

Artikeltaggar

BarncancerfondenBengtsforsDals LångedDalslands kulturauktionJonny AnderssonKenneth GustavssonMorgan E AnderssonNöje/Kultur

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.