Hoppa till huvudinnehållet

Känd återfallsförbrytare häktad – rättegång inställd

Publicerad:
En känd återfallsförbrytare står åtalad för grov misshandel och misshandel. Rättegången pågår under onsdagen i Vänersborgs tingsrätt.
En känd återfallsförbrytare står åtalad för grov misshandel och misshandel. Rättegången pågår under onsdagen i Vänersborgs tingsrätt. Foto: Anna Hultkrantz

En känd återfallsförbrytare i Färgelanda kommun sitter häktad sedan två veckor tillbaka. Han är misstänkt för grov misshandel, misshandel, två fall av brott mot lagen om tillträdesförbud samt två fall av stöld.

Mannen, som är i 40-årsåldern, anhölls 19 juli och häktades tre dagar senare.

Det var i mitten av juli som mannen, på en adress i centrala Stigen, ska ha tilldelat en annan man flera knytnävsslag mot ansiktet samt sparkat eller stampat på hans huvud efter att han fallit till marken. Mannen ska på grund av misshandeln ha tappat en tand.

Under samma dag, på samma adress, ska han även ha slagit en kvinna i huvudet. Mannen står nu åtalad för grov misshandel och misshandel av normalgraden.

Mannens står också åtalad för två brott mot lagen om tillträdesförbud till butiker, badanläggningar och bibliotek efter att han vistats i en livsmedelsbutik där han sedan i maj har tillträdesförbud. Han ska vid två tillfällen under samma datum som misshandeln, 19 juli, ha varit i butiken och även stulit varor till ett värde av sammanlagt drygt 500 kronor.

Mannen varken erkänner eller förnekar något av brotten.

Huvudförhandlingen var planerad att pågå under onsdagen i Vänersborgs tingsrätt, men den ställdes in då målsäganden inte dök upp och är istället bokad på tisdag 16 augusti.

Artikeltaggar

Brott & blåljusFärgelanda kommunGrov misshandelMisshandelStölder

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.