Hoppa till huvudinnehållet

Anna varvar salongen med studier till sjukvårdare inom ambulansen

Publicerad:
Reporter Andreas Dagström
Andreas Dagström
andreas.dagstrom@provinstidningen.se
Anna Palm öppnar salong på Kyrkogatan i Åmål.
Anna Palm öppnar salong på Kyrkogatan i Åmål. Foto: Andreas Dagström

Från permanentrullar, smink och nagellack till framtida utryckningar som kan gälla liv eller död. Anna Palm från Åmål är både ägare till egen skönhetssalong och blivande ambulanssjukvårdare.

Sedan några månader tillbaka finns en ny verksamhet på Kyrkogatan, vägg i vägg med blomsterhandeln. Det är Lilla Annas Salong, som bytt adress och samtidigt ömsat skinn.

– Jag har haft lokalen i nästan ett år, men tog lång tid att totalrenovera den. Vi har gjort allt själva, jag och min man, säger ägaren Anna Palm.

Satsar på smink

Planen är att salongen ska hålla öppet mer eller mindre dagligen från vecka 35 och framåt. Verksamheten kompletteras då av en utbildad massör.

– Om man sammanfattar hela utbudet så innefattas det mest gällande hår, skönhet och hälsa. Jag har även förhoppning att vår satsning på smink faller väl ut. Det finns inte så mycket makeup att få tag på i Åmål, säger Anna Palm, som gärna även lägger parfymeri till sin redan färgrika palett, om sminkavdelningen infriar förväntningen.

Anna Palms ambition är att salongen ska kännas som hemma, både för henne själv och hennes kunder.
Anna Palms ambition är att salongen ska kännas som hemma, både för henne själv och hennes kunder. Foto: Andreas Dagström

För trångt förr

När Lilla Annas Salong startade för åtta år sedan var det genom att ta över en befintlig verksamhet med trogen kundkrets, mittemot torget, en våning upp, på Kungsgatan. Satsningen gjordes efter en rad genomförda skönhetsutbildningar.

– Det var väldigt litet, som att jobba i en garderob. Jag behövde någonting större, säger Anna Palm, angående bakgrunden till flytten.

Än så länge har den nya salongen bara varit öppen sporadisk, mest för att fixa stamkunder. Inte ens en skylt med salongens namn har satts upp i dörr eller skyltfönster.

”En dröm”

Smygandet beror delvis på att ägaren parallellt med renoveringen är i slutfasen av att utbilda sig till ambulanssjukvårdare.

– Det har alltid varit en dröm för mig, men jag trodde att kraven är för hårda. Till slut skickade jag in en ansökan ändå, och kom in, säger Anna Palm, som tidigare verkat inom hemsjukvården, 2004–2017.

Planen är att småningom varva arbete i salongen med jobb som ambulanssjukvårdare.

Lilla Annas Salong låg tidigare på Kungsgatan.
Lilla Annas Salong låg tidigare på Kungsgatan. Foto: Andreas Dagström
Det relativa lugnet i salongen ska kombineras med ambulansjobb, är planen.
Det relativa lugnet i salongen ska kombineras med ambulansjobb, är planen. Foto: Andreas Dagström

Artikeltaggar

NäringslivÅmål

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.