Hoppa till huvudinnehållet

Anrikt motionslopp ställs in – för få anmälda: ”Jättetråkigt”

Publicerad:
Reporter Johan Lindahl
Johan Lindahl
johan.lindahl@dalslanningen.se
Baldersnäsjoggen 2013. Starten 6 och 12 km.
Baldersnäsjoggen 2013. Starten 6 och 12 km. Foto: Anna Nyberg

Nästa helg skulle det anrika motionsloppet Baldersnäs ha arrangerats för 38:e gången. Men på grund av för få anmälda tvingas man nu ställa in – för tredje året i rad.

– Det känns ganska tungt, säger Johnny Spångberg i arrangörsklubben DLIK.

Åren 2020 och 2021 ställdes loppet in på grund av pandemin, men i år fanns en förhoppning att loppets 38:e upplaga till sist skulle kunna genomföras.

Men liksom många andra motionsarrangemang har deltagarna inte riktigt hittat tillbaka i efterdyningarna av covid-19.

När man i måndags fortfarande stod på blygsamma 40 deltagare valde arrangörsklubben Dals Långeds IK att dra i handbromsen av rädsla för att äventyra bland annat ungdomsverksamheten.

– Det klart att det är jättetråkigt, men vi kände att vi är för få. I år har vi tagit in hjälp utifrån med tidtagning och registrering och det kostar en del pengar. Vi väntade så länge vi kunde, men i måndags var vi i ett läge där allt från nummerlappar till pokaler och priser skulle beställas och då hade alla kostnader byggts upp. Det känns tungt, men för att slippa spara in i andra verksamheter var vi tvungna att göra så här, säger Johnny Spångberg.

De som var anmälda kommer dock att få tillbaka sina pengar.

– Vi förstår att folk blir ledsna och besvikna, men alla ska naturligtvis få tillbaka pengarna under veckan som kommer. Det är en självklarhet, säger Johnny Spångberg.

Nu ska styrelsen utvärdera och reflektera över vad som gick snett, och om något kan göras bättre nästa år för att förhindra att Baldersnäsjoggen ställs in en fjärde gång.

– Vi hoppas kunna dra lärdom av detta till framtiden och hoppas naturligtvis att vi kan köra nästa år.

Artikeltaggar

BaldersnäsJohnny SpångbergSport

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.