Hoppa till huvudinnehållet

ÅRK-tjejer tävlade flitigt under helgen – Jonna Eriksson tvåa på Hammarö

Publicerad:
Jonna Eriksson med Astiz Inez slutade på andra plats i Lätt B bland B-ponnyerna. Efter en felfri ritt i grundomgången blev det sex fel i omhoppningen.
Jonna Eriksson med Astiz Inez slutade på andra plats i Lätt B bland B-ponnyerna. Efter en felfri ritt i grundomgången blev det sex fel i omhoppningen. Foto: Åmåls RK

Föreningen Carlstad Sportriders arrangerade den gångna helgen hopptävlingar på Equlity Line. Fem tjejer från Åmåls Ridklubb var med och tävlade på lördagen och ytterligare ett par ryttare med stor häst i söndags.

Jonna Eriksson som tävlade med Astiz Inez blev placerade i Lätt B bland B-ponnyerna. Ekipaget, som tidigare i somras tog SM-silver i ponnygalopp på Strömsholm, var felfria i grundomgången, men fick sex fel i omhoppningen.

Det räckte ändå till en fin andraplats bakom segrande ekipaget Rut Wessner med Enough is Enough från Filipstads RK. Ekipaget tävlade även i Lätt C, men där blev det fyra fel.

Svea Larsson på sin nya D-ponny Felicity fick en fjärdeplacering i sin tävlingsdebut tillsammans i Lätt C. Vann gjorde Elin Larsson med Jacky från Torsby Ridklubb före hemmaekipaget Tip Top Tilde med Stina Gård i sadeln.

Felfri runda

Felicity och Svea Larsson gjorde även en ”clear round”, det vill säga en felfri runda, i Lätt D och ekipaget var felfria genom hela tävlingen och visade prov på god form tillsammans i hoppningen.

Med på tävlingen var ytterligare tre ponnyekipage från Åmåls Ridklubb. Lovisa Rydholm, med Findus, gjorde en fin runda i Lätt C men med en bom ner så slutade ekipaget på fyra fel.

Svea Larsson med Felicity
Svea Larsson med Felicity Foto: Åmåls RK

Vilda Skärlund med Light Mist gjorde fina rundor både i Lätt D och i Lätt C, men det blev fyra fel i varje och därmed heller ingen placering. Joline Eriksson med Minuette debuterade i Lätt A och gjorde en fin runda, men hamnade strax utanför placering.

Fler på söndagen

På söndagen var det även flera stora hästekipage som tävlade för Åmåls Ridklubb. Bland annat Marleen Nilsson Dahlbeck och Stella olsson tävlade på Hammarö. Båda gjorde fina rundor men inga placerade denna gången.

Stella Olsson och Rafael W. från Åmåls Ridklubb hoppade i söndags på Hammarö. I 110-klassen rev ekipaget ett hinder och gick inte vidare till omhoppning och blev utanför placering.

Grand Prix-seger

Sedan debuterade Stella Olsson på 120. Ekipaget fick en bra runda med tre nedslag. Stella red bra och hästen hoppade fint. Rafael W har inte tävlat på den höjden på ett tag då han stod skadad hela förra året. Men det ser lovande ut och med mer rutin blir det ännu bättre.

Foto: Åmåls RK

Förra helgen startade Stella Olsson och Rafel W. i Vänersborg , där blev det blev en andraplats på 115 och därmed totalseger i Lilla Paris Grand Prix som haft två deltävlingar tidigare.

Badanka skrämde

Lisa Magnusson, nyligen i finalhoppning i Falsterbo, tävlade i lilla Edet med sin Claudius Fortius. Ekipaget svarade för fina rundor, men de drog på sig några fel med bommar som föll och en badanka i ett vattenhinder som hästen tyckte var väldigt skrämmande, så det blev inte riktigt deras dag den här gången.

Artikeltaggar

ÅmålÅmåls RidklubbHästsport

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.