Hoppa till huvudinnehållet

Ur PD:s arkiv, 11/8: ”Kardanbygge håller tidtabellen”

Publicerad:
1972 höll Nordiska Kardan på att bygga sin Åmålsfabrik.
1972 höll Nordiska Kardan på att bygga sin Åmålsfabrik.

Här är något av det som Provinstidningen Dalsland skrev om för 50, 25 och 10 år sedan.

1972

Tidtabellen håller för Nordiska Kardans nybygge i Åmål tror Skånska Cementgjuteriets platschef Bo Nilsson. Det skall då betyda att byggnaden står helt färdig och inflyttningsklar den 20 december i år, vilket i sin tur betyder att nybygget uppförts med rekordfart. Den totala bottenytan är 6 400 kvadratmeter och byggnadsvolymen uppgår till 44 000 kubikmeter.

1997

För mycket Mel Gibson. Kan man påstå att en film är både bra och dpålig? Richard Donners nya thriller ”Sammansvärjningen” är ömsom äcklig, spännande, ganska bra, men stundom inte alls bra.

Handlingen utspelar sig i New York. Mel Gibson spelar en helnojig taxichaufför.

Slutet är rafflande. Mystiken klarnar inte förrän de sista minuterna.

Filmen hade faktiskt världspremiär i Åmål under helgen. Det tråkiga är att väldigt få kom och tittade. Men än finns chans att se den.

2012

Sjöstedt och Ohly i Ånimskog. Både den gamle och den nye Vänsterpartiledaren besökte i torsdags ungdomsförbundets sommarläger i Ånimskog. En lättad Lars Ohly talade kulturpolitik medan Jonas Sjöstedt laddade inför valet.

Rungande applåder och kvittrande svalor mötte Lars Ohly på Lilla Bräcke loge. För två år sedan besökte han Ånimskog som partiledare. Denna gång talade han kulturpolitik.

Medan den gamle partiledaren föreläste i dunklet på logen satt den nye, Jonas Sjöstedt, utanför i solen.

Artikeltaggar

Jonas SjöstedtLars OhlySamhälleSpicer Nordiska Kardan AB

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.