Rättegången om studentfesten har inletts – avslutas nästa vecka

Publicerad:
Rättegången har inletts efter händelserna på studentnatten i Åmål den 11 juni i år. Foto: Elinor Thuresson

Rättegången har inletts mot de tre tonåringar från Åmål som står åtalade för mordförsök i samband med händelserna på utanför hamnkrogen på studentnatten.

Händelsen inträffade den 11 juni i Åmål. Enligt åklagaren ska tre tonåringar från Åmål, tillsammans och i samförstånd, har utsatt en Säfflebo i 18-årsåldern för ett mordförsök.

Åklagaren Alexandra Östberg Giraldo menar att de tre ungdomarna – vid tiden för händelsen två 17-åringar och en 18-åring – tillsammans och i samförstånd har utfört dådet, genom att hugga studenten upprepade gånger på överkroppen med en kniv och dessutom utdela slag mot hans huvud och kropp.

Säfflebon fick ta emot knivhugg och var nära att mista livet.

Enligt åklagaren hade de tre lockat ut Säfflebon från studentfesten genom att ringa honom och uppmana honom att komma ut.

Målsäganden har hörts

I onsdags inleddes rättegången vid Vänersborgs tingsrätt och under de två första rättegångsdagarna har målsäganden, samt två av de tre åtalade tonåringarna hörts.

Rättegången fortsätter på måndag, beräknas ta sammanlagt fem dagar och ska avslutas på onsdag i nästa vecka.

Artikeltaggar

ÅmålBrott & blåljusVänersborgs tingsrätt

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare