Hoppa till huvudinnehållet

Camp Dalsland nöjda trots skralt deltagande: ”Allt som allt är vi nöjda"

Publicerad:
Dalsland Kanotmaraton 2022. Det var nästan 300 deltagare anmälda men en tredjedel kom inte till start.
Dalsland Kanotmaraton 2022. Det var nästan 300 deltagare anmälda men en tredjedel kom inte till start. Foto: Pontus Nordwall

Det var en ny sträckning när årets Dalslands Kanotmaraton avgjordes med start och mål på Sågudden i Bengtsfors. Det var nästan 300 deltagare anmälda men en tredjedel kom inte till start. Men trots skralt deltagande och strul med elen är arrangörerna nöjda.

– Lite tråkigt att så många lämnade återbud men allt som allt är vi nöjda, säger Christer Blüme i Camp Dalsland.

Det var dock inte utan problem som årets tävling avgjordes. I Skåpafors fick de som följde loppet där skrika och visa för flera deltagare hur de skulle ta sig vidare under broarna då det saknades bojar som visade var de skulle.

– Vi har lärt oss en del att vi på flera platser måste sätta ut bojar så deltagarna vet var de skall paddla för det var några som körde fel och det var nog bra att det inte var så många deltagare för det blev ett bra genrep med den nya banan för oss inför nästa år, säger Christer Blüme.

Hemmaseger i Dalsland Kanotmaraton: ”Tufft hela vägen”

Vid målet var det stora problem med elen där målportalen rasade ner kort innan första målgången. Att elen strulade gjorde även att speakerljudet inte fungerade vilket gjorde det tufft för Oscar Levén som skulle berätta för publiken vilka som kom i och mål och vilka tider de hade.

– Det var kaos där då mycket saker i resultatbussen slogs ut blev lite mer stressande än tänkt men det löste sig till slut. Alla verkade dock nöjda med banan och den är väldigt publik när man bland annat kunde följa deltagarna hela vägen från Billingsfors till Bengtsfors, säger Christer Blüme.

Det var nästan 300 deltagare anmälda men en tredjedel kom inte till start.

– Lite tråkigt att så många lämnade återbud men det är nog lite post covid där alla inte kommit igång än och allt som allt är vi nöjda med årets lopp, säger Christer Blüme i Camp Dalsland.

Artikeltaggar

Bengtsfors kommunCrister BlümeDalsland Kanotmaraton+Kanot

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.