Hoppa till huvudinnehållet

Tösse avgjorde sent mot Bengtsfors: ”Nöjd att vi får med oss tre poäng”

Publicerad:
Reporter Roger Pettersson
Roger Pettersson
roger.pettersson@provinstidningen.se
Reza Safdari i Tösses blå bortaställ gjorde ett mål i segermatchen med 3–2 borta mot Bengtsfors på Långevi i fredags kväll. Här mot hemmalagets Erik Fredriksson.
Reza Safdari i Tösses blå bortaställ gjorde ett mål i segermatchen med 3–2 borta mot Bengtsfors på Långevi i fredags kväll. Här mot hemmalagets Erik Fredriksson. Foto: Johan Lindahl

Det blev återigen seger för Tösse IF i Dalslandsfemman när Bengtsfors IF besegrades med 3–2 (0–0) på Långevi i fredags kväll. Edvin Wildig Lindahl satte segermålet tio minuter före full tid.

Tösse började bäst på Långevi och hade en jättechans att tidigt ta ledningen mot Bengtsfors och gästerna hade ytterligare ett par målchanser under matchens inledande tio minuter. Utdelningen uteblev emellertid och istället tog Bengtsfors över initiativet i matchen allt eftersom i den första halvleken.

Efter en mållös första halvlek kunde Mamoon Ohtman ge hemmalaget ledningen drygt en kvart in i andra halvlek. Bara fyra minuter senare kvitterade Tösse genom Reza Safdari efter fint omställningsspel från försvar till anfall.

Rött kort direkt

Filip Johansson gick sedan in med sträckt ben och dobbarna före och kapade Tösses hårt uppvaktade Nahuel Jeremias Romero och fick rött kort direkt. Bara fem minuter senare kunde Nahuel Jeremias Romero ge gästerna ledningen.

Tösse firar efter Edvin Wildig Lindahls 3–2-mål som blev matchavgörande mellan Bengtsfors och Tösse.
Tösse firar efter Edvin Wildig Lindahls 3–2-mål som blev matchavgörande mellan Bengtsfors och Tösse. Foto: Johan Lindahl

Bengtsfors kom tillbaka och kvitterade i den 78:e matchminuten genom inhopparen Oscar Enarsson, men Tösse skulle ändå få sista ordet i Dalslandsderbyt. Knappt tio minuter före full tid fick Nahuel Jeremias Romero in en passning förbi Bengtsforsmålvakten Johan Hermansson, längs med mållinjen till Edvin Wildig Lindahl som kunde peta in 3–2.

Tösses Jimmy Carlson i kamp om bollen med Bengtsfors duktige lagkapten Noel Mattsson.
Tösses Jimmy Carlson i kamp om bollen med Bengtsfors duktige lagkapten Noel Mattsson. Foto: Johan Lindahl

Hemmalaget hade bud på en kvittering i matchens slutskede med åtminstone en god målchans samt några skott från distans, men Tösse höll undan och knep tre poäng.

Bäckefors nästa

– Bengtsfors var det bättre laget under stora delar av första halvlek och kommer säkerligen att klättra i tabellen. Jag är väldigt nöjd att vi klarar att få med oss tre poäng, säger Tösse tränare Hasse Blixt.

Tösses mittbackspar Timmy Melchersson och Fredrik Magnusson spelade mycket stabilt och Mattheus Thorin svarade för ett bra inhopp i andra halvlek. På lördag tar Tösse emot tabellfemman Bäckefors, ett av de förväntade topplagen inför seriestarten.

Fint frisparksläge för Bengtsfors Mamoon Othman, men bollen gick högt över. I Tösses mur stod från vänster Edvin Wildig Lindahl, Jimmy Carlson, Hugo Larsson och Tommie Magnusson framför målvakten Mohammad Ibrahimi.
Fint frisparksläge för Bengtsfors Mamoon Othman, men bollen gick högt över. I Tösses mur stod från vänster Edvin Wildig Lindahl, Jimmy Carlson, Hugo Larsson och Tommie Magnusson framför målvakten Mohammad Ibrahimi. Foto: Johan Lindahl

Matchfakta

Bengtsfors – Tösse 2–3 (0–0)

Division 5 Dalsland

Mål, andra halvlek: 1–0 (62) Mamoon Ohtman, 1–1 (66) Reza Safdari, 1–2 (73) Nahuel Jeremias Romero, 2–2 (78) Oscar Enarsson, 2–3 (82) Edvin Wildig Lindahl

Utvisning, BIF: Filip Johansson (68)

Varningar, BIF: Mamoon Ohtman, Noel Robert Lindelo Mattsson, Erik Fredriksson TIF: Timmy Melchersson, Nahuel Jeremias Romero

Domare: Ove Aronsson

Publik: 76

Artikeltaggar

BengtsforsBengtsfors IFDivision 5 DalslandFotbollTösseTösse IF

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.