Hoppa till huvudinnehållet

Klas Östergrens exklusiva boksläpp – i Mustadfors

Publicerad:
Den 8 september kommer författaren Klas Östergren till Dals Långed och släpper då sin nya bok i ett förtidssläpp.
Den 8 september kommer författaren Klas Östergren till Dals Långed och släpper då sin nya bok i ett förtidssläpp. Foto: Henrik Montgomery/TT

Författaren Klas Östergren kommer till Mustadfors Folkets hus i Dals Långed den 8 september. Med sig har han en bok som är så färsk att författarkvällen blir ett ”försläpp”.

Det är stolta arrangörer som går ut med nyheten. Bokdagar i Dalsland och Forum för poesi och prosa presenterar gästspelet.

Klas Östergren har gästat dem förut, senast strax innan pandemin bröt ut. Sedan dess har han gett ut en novellsamling och två romaner, bland andra den Augustnominerade ”Renegater”, som delvis utspelas i Tresticklans naturreservat norr om Ed.

”Är så stolta”

I slutet av september kommer nya romanen ”Större trygghet aldrig fanns”, som försläpps under författarkvällen i Dals Långed.

– Vi är så stolta över att få försläppa Klas Östergrens nya roman. Det känns stort! Vid förra besöket hos oss strödde han en hel del beröm över Dalsland och vår verksamhet, vilket förstås gjorde oss mycket malliga. Att sedan ”Renegater” – som kom ut samma höst – delvis utspelade sig i vårt landskap fick oss att förstå att Dalsland har en särskild plats i hans hjärta, säger Bokdagar i Dalslands Victor Estby i ett pressmeddelande.

Artikeltaggar

Bokdagar i DalslandDals LångedFörfattareKlas ÖstergrenLitteraturTresticklans nationalpark

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.