Hoppa till huvudinnehållet

Insändare: Upp till bevis om nyttan för medborgarna

Publicerad:
Rösparksskolans skolbygge nämns av Liberalernas företrädare. Skolan blir överdimensionerad i deras tycke.
Rösparksskolans skolbygge nämns av Liberalernas företrädare. Skolan blir överdimensionerad i deras tycke. Foto: Andreas Dagström

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

En allmänt vedertagen definition av ekonomi är: ”läran om hushållande med resurser i ett tillstånd av knapphet.”

Sex ledande socialdemokrater i Åmål säger i insändare den 27 augusti att de inte slösar med kommunens pengar. Upp till bevis.

1. I köp och försäljning av Hamncompagniet har åtskilliga miljoner runnit ut ur kommunkassan. Till vad nytta för medborgarna?

2. Inför byggandet av nya Rösparksskolan utreddes frågan i långbänk. Kommunalrådet har undvikit att svara på frågan hur mycket det kostat. Inledningsvis föreslogs en ny skola för 800 elever, som till slut blev en skola för 450 elever. Det förefaller bli ett behov för 350 elever. Till vad nytta för medborgarna?

3. Trots omfattande kritik fullföljs planerna på en vattenrutschkana när badhuset renoveras. Investeringskostnad flera miljoner. Till vad nytta för medborgarna?

4. När Gamla kyrkan skulle renoveras togs investeringen upp i kommunstyrelsen utan finansiering. Oppositionen reagerade och fick S-gruppen att ta tillbaka förslaget och slopa ett antal tidigare investeringar för att få ihop pengar. Följden blev ett beslut om anslutning till fjärrvärme utan att det fanns pengar att köpa värme för. Till vad nytta för medborgarna?

Har Socialdemokraterna numera lärt sig om ”hushållande med resurser i ett tillstånd av knapphet”?

För medborgarna att bedöma.

Liberalerna i Åmål

Peter Stenberg

Jan-Eric Thorin

Thomas Barthold

Lennart Hansson

Evan Berglund

Artikeltaggar

ÅmålÅmåls kommunÅmåls simhallInsändareLiberalernaRösparksskolanSocialdemokraternaVal 2022