Hoppa till huvudinnehållet

Insändare: Kritiserade satsningar har visst gynnat Åmålsborna

Publicerad:
Byggnaden i Åmål där tidigare Harrys låg har kommit flera Åmålsföretag till nytta, menar insändarskribenten.
Byggnaden i Åmål där tidigare Harrys låg har kommit flera Åmålsföretag till nytta, menar insändarskribenten. Foto: Andreas Dagström

Noterar i Provinstidningen Dalsland att en handfull äldre herrar från Liberalerna efterlyser bevis över hur olika förslag och åtgärder inom kommunen har gynnat medborgarna.

1. Angående köp och försäljning av Harrys gamla lokaler så har det till slut landat i att ett turistföretag och en restaurang har sin verksamhet i lokalen. Detta gynnar turismen och även Åmålsborna.

2. Bygget av nya Rösparksskolan gynnar eleverna som ska gå där och lärarna som arbetar där. Detta genom god och säker arbetsmiljö.

Insändare: Upp till bevis om nyttan för medborgarna

3. Den evinnerliga frågan om vattenrutschkanans tillkomst i samband med renoveringen av simhallen. Rutschkanan kanske inte gynnar de äldre herrarna, men troligtvis deras barnbarn och barnbarnens vänner samt alla andra barn som besöker simhallen.

4. Renoveringen av Gamla kyrkan. Enligt Liberalerna stoppade oppositionen förslaget och det blev endast beslut om anslutning till fjärrvärme. Synd att det inte blev fler åtgärder, för det hade gynnat de hyresgäster som anordnar kulturevenemang och annat. Lokalen saknar både rinnande vatten och avlopp. Avsaknaden är inte till gagn för medborgarna. Dock är det ju skönt med värme under den kalla årstiden och det gynnar ju i alla fall medborgarna.

Medborgare och väljare

Artikeltaggar

ÅmålÅmåls simhallHarrysInsändareNya RösparksskolanRösparksskolanVal 2022

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.