Hoppa till huvudinnehållet

Jepson säkrade Åmålschampionatet – favoriterna höll på Mörtebol

Publicerad:
Marsha går undan för Carl Johan Jepson. Favoriten spårade hela vägen runt.
Marsha går undan för Carl Johan Jepson. Favoriten spårade hela vägen runt. Foto: Björn Martinsson

En fin höstdag på Åmålstravet med mycket folk och frågan är om någon bana i landet har större publik på sina lunchtävlingar än Åmål.

Fyra dagssegrar till championledaren Carl Johan Jepson som nu har sex pinnars ledning till Marcus Hultman inför årsfinalen i oktober.

Hemmaseger blev det också denna dag och hästen som fixade detta var Kjell Magnussons Picture Perfect. Mikael J Andersson styrde till ledningen på första långsidan och vann säkert före stallkamraten Antonio Jet.

– Det blev perfekt för oss och det var mycket sparat i linorna, sade Mikael J Andersson

På V4-spelet blev det inga stora slantar då favoriterna höll så gott som hela vägen.

Inledde denna torsdagslunch gjorde Carl Johan Jepson med Crono Delleselve som ur först sväng tog över ledningen. Över upploppet blev de rejält utmanade av Dandelion Bonanza men favoriten höll med ett huvud på 1.14,9a/1 680 meter.

Fakserling och Eirik Höitomt kunde komma in ensamma på upploppet efter att huvudkonkurrenten galopperat bort sig i sista sväng.
Fakserling och Eirik Höitomt kunde komma in ensamma på upploppet efter att huvudkonkurrenten galopperat bort sig i sista sväng. Foto: Björn Martinsson

I kallblodsloppet var det på förhand en match mellan de norska hästarna Fakserling och Mjölner Järven. Fakserling och Eirik Höitomt tog från sitt innerspår hand om ledningen medan Mjölner Järven smög med i andra utvändigt. Dryga varvet kvar kom Mjölner Järven med ett kraftfullt angrepp och det blev en enorm tempohöjning där de två lämnade övriga fältet. I sista sväng galopperade dock Mjölner Järven och lämnade Fakserling i ensamt majestät och segern blev överlägsen på 1.29,9/2 080 meter.

I V4-avdelning 3 tog Endwithastar hand om ledningen med andrehandaren Alvena Vagaboy på sin utsida. När Magnus Jakobsson kastade loss Global Virgin ute i tredjespår dryga varvet kvar fick ledarduon ge sig för det sjuåriga stoet som besitter fin styrka.

Danilo H.B. spurtade bra som tvåa före Categorical.

 • Skötaren Evelina Tengren med Picture Perfect och kusken Mikael J Andersson.
  Skötaren Evelina Tengren med Picture Perfect och kusken Mikael J Andersson. Foto: Björn Martinsson
 • Picture Perfect går undan före stallkamraten Antonio Jet.
  Picture Perfect går undan före stallkamraten Antonio Jet. Foto: Björn Martinsson
 • Indian Spice körd av Carl Johan Jepson
  Indian Spice körd av Carl Johan Jepson Foto: Björn Martinsson
 • Hurrican Gilbert och Marcus Hultman.
  Hurrican Gilbert och Marcus Hultman. Foto: Björn Martinsson
 • Global Virgin och Magnus Jakobsson kopplar greppet.
  Global Virgin och Magnus Jakobsson kopplar greppet. Foto: Björn Martinsson
 • Fredrik Bengtsson intervjuar Eirik Höitomt.
  Fredrik Bengtsson intervjuar Eirik Höitomt. Foto: Björn Martinsson
 • Fakserling Eirik Höitomt, Morten Langli och Cathrine Dahle.
  Fakserling Eirik Höitomt, Morten Langli och Cathrine Dahle. Foto: Björn Martinsson
 • Crono Delleselve och Carl Johan Jepson.
  Crono Delleselve och Carl Johan Jepson. Foto: Björn Martinsson

Marcus Hultman har haft en bra säsong på Åmålstravet och tog sin nionde seger på banan då han avslutade V4-spelet med stallets Hurricane Gilbert. Fyraåringen bjöds på ett fint lopp i rygg på ledande Maharani Creation där luckan kom perfekt inne på rakan.

– Luckan kom precis i sista sekunden och det räckte. Han är både stark och snabb, sa segerkusken och tränaren Marcus Hultman.

Ess Expressen var tidigt i ledningen för Carl Johan Jepson och det treåriga stoet vann lätt före Grand Velocity och Maggan Jade.

Jepson igen och nu med Indian Space som också var i ledningen hela vägen. Liksom Ess Expressen är det Axevallas Eric Martinsson som tränar. Andrapriset till Björn Ceders sto Ingrid C. som rattades av Dagfinn Aarum.

Avslutade dagen gjorde lunchens segerherre Carl Johan Jepson som spårade hela vägen med favoriten Marsha som tränas och ägs av Bengt Oltorp. Tredjepriset här till hemmahästen Rockfield som kördes av Jan Silvén och tränas av Glenn H Persson.

Artikeltaggar

ÅmålÅmålstravetCarl Johan JepsonMarcus HultmanTravV4

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.