Hoppa till huvudinnehållet

Ur PD:s arkiv: Stort intresse för att läsa vård på komvux

Publicerad:

Här är något av det som Provinstidningen Dalsland skrev om för 50, 25 och 10 år sedan.

1972

Ny baptistpastor välkomnad i Åmål. Vid högtidsgudstjänst i går i Baptistkyrkan installerades församlingens nye pastor, George Söderbach av distriktsföreståndare Josef Botzén.

Kyrkan var välfylld när församlingens ordförande Nils Lagerqvist hälsade välkommen. Efter unison sång, bibelläsning och bön samt parentation över en bortgången församlingsmedlem sjöng den blandade kören.

1997

Stänger hela avdelningen på Ekbacken. Åmåls kommun sparar på äldreomsorgen och stänger en hel avdelning på Ekbacken från 1 januari 1998. 17 sjukhemsplatser försvinner. Intagningsstopp till samtliga kommunala äldrebostäder har införts för att klara neddragningen.

Resultatet av neddragningen blir längre väntetid för en plats eller bostad inom äldreomsorgen och ökat tryck på hemtjänsten. Stängningen av avdelning B på Ekbackens sjukhem med 17 platser ingår i vård- och omsorgsnämndens budgetförslag för 1998.

2012

Stort intresse för att läsa vård på komvux. Nästan 300 kommunanställda i Åmål går i pension under den kommande tioårsperioden. Personalkontoret flaggar för stora problem med nyrekryteringen inom skola och vård. Men hjälpen finns att få på nära håll. 76 personer pluggar vård och omsorg hos kommunala vuxenutbildningen.

Redaktör: Roger Pettersson

Artikeltaggar

ÄldreomsorgÅmålEkbackenSamhälleVuxenutbildning

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.